Σουβλάκια με μοσχαράκι και λαχανικά

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />500 γραμμάρια φιλέτο μοσχαρίσιο γάλακτος<br />1 πιπεριά κόκκινη κομμένη στα τέσσερα<br />1 πιπεριά πράσινη κομμένη στα τέσσερα<br />1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα τέσσερα<br />½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό<br /> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>για τη μαρινάδα:</strong></span><br />1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό<br />1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο ξερό<br />1 λεμόνι ακέρωτο ( θα χρειαστούμε το ξύσμα του)<br />250 ml ελαιόλαδο<br />1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι<br />½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι</p>
<p>Υλικά για 2 άτομα.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Πλένουμε το φιλέτο.</p>
<p>Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου.</p>
<p>Κόβουμε το φιλέτο γάλακτος σε 6 κομμάτια και το βάζουμε μέσα στη μαρινάδα για 2-3 ώρες, τοποθετώντας το σκεύος στο ψυγείο.</p>
<p>Αφού μείνει μέσα στη μαρινάδα, το βγάζουμε από το ψυγείο και περνάμε ένα ένα τα κομμάτια του κρέατος στη σούβλα.</p>
<p>Βάζουμε εναλλάξ ένα κομμάτι κρέας, ένα κομμάτι πράσινη πιπεριά, ένα κομμάτι κόκκινη πιπεριά, ένα κομμάτι κρεμμύδι και ξανά κρέας μέχρι να γεμίσει η σούβλα.</p>
<p>Τοποθετούμε την σούβλα στην καυτή σχάρα, αφήνοντας την από κάθε πλευρά μόνο 3-4 λεπτά για να παραμείνει το κρέας μέτρια ψημένο.</p>
<p>Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από το φούρνο και την πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.</p>
<p>Μπορούμε να συνοδεύσουμε τη σούβλα με φρέσκες ψιλοκομμένες τηγανιτές πατάτες.</p>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα