«Το κάτι παραπάνω για την Ελλάδα» (photos)

Για τις σκέψεις τους λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ της Βραζιλίας μίλησαν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Αλέξανδρος Τζιόλης μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης της Εθνικής. Οι δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές αναφέρθηκαν στο κλίμα που επικρατεί στο “στρατόπεδο” της “γαλανόλευκης” και τόνισαν πως η ομοιογένεια είναι το στοιχείο που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μετά τις δηλώσεις φωτογραφήθηκαν με τα παιδιά από τα χωριά SOS, τα οποία παρακολούθησαν την προπόνηση έπειτα από πρωτοβουλία χορηγού της Εθνικής και έκαναν δώρο στους διεθνείς μια δική τους δημιουργία.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Σαλπιγγίδη:

«Θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να είμαστε έτοιμοι για το τουρνουά. Το περιμένουμε πολλούς μήνες και είναι φυσιολογικό να υπάρχει αυτή η θέληση για να δώσουμε το κάτι παραπάνω για την χώρα μας. Σαν σκέψη αυτή τη στιγμή υπάρχει αυτή η αναμονή, να πάμε να ξεκινήσουμε τα παιχνίδια, να ζήσουμε ένα τέτοιο μεγάλο τουρνουά στην πατρίδα του ποδοσφαίρου. Είναι φυσιολογικές σκέψεις αυτές».

Για την ομοιογένεια της Εθνικής: «Αυτή η ομάδα έχει αποκτήσει ταυτότητα, όλοι χαίρονται που βρίσκονται εδώ και συμμετέχουν στην προσπάθεια της ομάδας. Είναι μια συνταγή που υπάρχει χρόνια».

Οι δηλώσεις του Αλέξανδρου Τζιόλη:

«Οι σκέψεις είναι πάντα ίδιες όταν μαζευόμαστε με την Εθνική ομάδα. Υπάρχει πάντα ένα καλό κλίμα και θέληση να αντιπροσωπεύσουμε την χώρα μας όσο καλύτερα γίνεται, τώρα ακόμα περισσότερο γιατί είναι μια μεγάλη διοργάνωση και είμαστε σε καλή κατάσταση όλοι και με μεγάλη θέληση και πάθος».

Για το αν θα μεταδώσει κάτι στους διεθνείς λόγω εμπειρίας: «Έρχεται ένα ακόμη Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν χρειάζεται να μεταφέρω κάτι εγώ, όλα τα παιδιά έχουν θέληση και πάθος στο πικ. Το περιμένουμε πως και πως, προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό και νομίζω ότι θα είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Για το δέσιμο των διεθνών: «Αυτή η ομάδα έχει δεθεί πάρα πολύ και από τις επιτυχίες και από τις καλές πορείες και είναι ένα ακόμη στοιχείο που δένει μια ομάδα. Είμαστε όντως μια δεμένη ομάδα, με ομοιογένεια και ο καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο και αυτό θα παρουσιάσουμε και στην Βραζιλία».

Σχετικά άρθρα