Πώς θα καταλάβεις αν τον/την ικανοποιείς στο σεξ thumbnail
Σύμφωνα με μια πρόσφατα ερευνητικά ευρήματα, η προσποίηση της σεξουαλικής ικανοποίησης φαίνεται πως γίνεται αντιληπτή από τους σεξουαλικούς συντρόφους.

Πώς θα καταλάβεις αν τον/την ικανοποιείς στο σεξ

Σύμφωνα με μια πρόσφατα ερευνητικά ευρήματα, η προσποίηση της σεξουαλικής ικανοποίησης φαίνεται πως γίνεται αντιληπτή από τους σεξουαλικούς συντρόφους.

Η μελέτη επίσης αποκάλυψε ότι και τα δύο φύλα έχουν την ίδια ικανότητα προσδιορισμού των επιπέδων σεξουαλικής ικανοποίησης των συντρόφων τους.

Στη καναδική μελέτη συμμετείχαν 84 ζευγάρια. Όλα τα άτομα ρωτήθηκαν ξεχωριστά σχετικά με τα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης και σεξουαλικής επικοινωνίας, μέσα στη σχέση, καθώς και για την ικανότητα αναγνώρισης των συναισθημάτων του συντρόφου τους και της ικανοποίησης του από τη σχέση.

Βρέθηκε ότι κατά μέσο όρο τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν αρκετά ακριβείς και μη προκατειλημμένες αντιλήψεις σχετικά με τη σεξουαλική ικανοποίηση των συντρόφων τους. Παράλληλα, οι ερευνητές βρήκαν ότι η καλή επικοινωνία αναφορικά με τα σεξουαλικά ζητήματα βοηθούσε τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν καλύτερα τη σεξουαλική ικανοποίηση των συντρόφων τους. Όμως ακόμα και εάν η σεξουαλική επικοινωνία ήταν ανεπαρκής, τα άτομα φαίνεται ότι μπορούσαν και πάλι να εκτιμήσουν σωστά τη σεξουαλική ικανοποίηση του συντρόφου τους στο βαθμό που αναγνώριζαν με επιτυχία τα συναισθήματα του.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι με τον καιρό οι δυο σύντροφοι αναπτύσσουν σεξουαλικά σενάρια, ή σεξουαλικές ρουτίνες και πιστεύουν ότι η ακριβής εκτίμηση των επίπεδων σεξουαλικής ικανοποίησης του συντρόφου, δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης σεξουαλικών σεναρίων που και οι δύο σύντροφοι απολαμβάνουν εξίσου. Πιο συγκεκριμένα, όταν ένας σύντροφος είναι ικανός να καταλάβει εάν ο άλλος είναι ικανοποιημένος από τη σεξουαλική σχέση, δίνεται η δυνατότητα στο ζευγάρι να διατηρήσει την τρέχουσα σεξουαλική ρουτίνα η να δοκιμάσει κάτι άλλο.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι το επόμενο βήμα είναι η εξέταση της επίδρασης που έχει ο βαθμός ακρίβειας της αντίληψης της σεξουαλικής ικανοποίησης του συντρόφου στις μακροχρόνιες σχέσεις. Σύμφωνα με την ερευνητική τους υπόθεση, η καλύτερη κατανόηση της σεξουαλικής ικανοποίησης του ενός συντρόφου θα έχει θετική επίδραση στα επίπεδα της σεξουαλικής ικανοποίησης και των δύο.Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ. Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών,www.andrologia.gr[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X