Όλα θέμα τιμής

Αυτή την εποχή ο Ολυμπιακός δεν έχει καμιά πρεμούρα να πουλήσει τον Μανωλά, την ώρα που ο διεθνής αμυντικός δεν μπορεί να έχει άλλη προτεραιότητα από το να είναι αφοσιωμένος στο Μουντιάλ, όπως θα συνέβαινε με κάθε ποδοσφαιριστή που σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες έχει μπροστά του την πρόκληση της συμμετοχής σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία.

Το θέμα Μανωλά είναι στην επιφάνεια καθώς έχει φουντώσει ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων που θέλουν να κάνουν άμεσες κινήσεις ενίσχυσης της αμυντικής γραμμής τους, όπως π.χ. η Μπενφίκα. Με τον προπονητή της, τον Ζεσούς, να είναι ξετρελαμένος με τον Μανωλά από τη συμβολή του στον… αποκλεισμό των Πορτογάλων από το Τσάμπιονς Λιγκ το περασμένο φθινόπωρο.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Ολυμπιακού είναι η απόλυτη σύμπνοια με τον ποδοσφαιριστή. Όπως ακριβώς είχε συμβεί στην περίπτωση Μήτρογλου. Ούτε ρήτρες παίζουν ρόλο, ούτε κίνδυνος ενεργειών «πίσω από την πλάτη» υπάρχει.

Στις μεταγραφές είναι όλα θέμα τιμής. Οικονομικής, αλλά και λόγου τιμής.

Ο Ολυμπιακός είχε δώσει τσα χέρια με τον Μήτρογλου και είχαν συμφωνήσει ότι το κοινό συμφέρον θα ήταν αυτό που θα έμπαινε μπροστά. Και τον περασμένο Γενάρη, το κοινό συμφέρον ήταν να παραχωρηθεί ο παίκτης στη Φούλαμ, με την εξωπραγματική προσφορά των Άγγλων και την απόφασή τους να δώσουν όσα χρειάζονταν για να πάρουν τον διεθνή φορ, χρυσώνοντας και τον ίδιο για να παίξει στην Premier League.

Το ίδιο έχει εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός και για τον Μανωλά. Εφόσον οι τιμές ξεφύγουν κι εφόσον ο παίκτης πειστεί ότι οι συνθήκες ενός νέου περιβάλλοντος θα είναι πραγματικά βήμα εξέλιξης στην καριέρα του, τότε μπορεί να φύγει ακόμη και πριν από το Μουντιάλ.

Αλλά είναι ξεκάθαρο πως ό,τι κι αν συμβεί, Ολυμπιακός και Μανωλάς έχουν ήδη «συμφωνήσει» ότι το συμφέρον θα είναι κοινό…

Σχετικά άρθρα