«Πιέζουν»-απειλούν πάλι πριν το ΟΑΚΑ

Ως δια μαγείας δυο μέρες πριν το δεύτερο παιχνίδι του ΟΑΚΑ (τον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος) ήρθε πάλι στο φως της δημοσιότητας η απαίτηση του Ολυμπιακού από την ΕΟΚ για τα ασφαλιστήρια των παικτών και η απειλή ότι ουδείς παίκτης των ερυθρόλευκων θα πάει στην εθνική ομάδα σε περίπτωση που δεν πάρει η ΚΑΕ αναλυτικά στοιχεία στα χέρια της.
Πριν τον πρώτο τελικό η ΚΑΕ Ολυμπιακός έστειλε την πρώτη επιστολή με την οποία δικαίως ζήτησε να μάθει εάν οι διεθνείς είναι ασφαλισμένοι, απειλώντας ταυτόχρονα ότι δεν θα δώσει παίκτες της στην εθνική ομάδα. Προφανέστατα για να πιέσει στα θέματα διαιτησίας.
Η ΕΟΚ απάντησε, η ΚΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε αναλυτικά στοιχεία (τα ασφαλιστήρια συμβόλαια και μέχρι ποιο ποσό είναι οι διεθνείς ασφαλισμένοι) με νέα επιστολή στις 23 Μαϊου.
Ξαφνικά σήμερα (4 ημέρες μετά) το θέμα έρχεται εκ νέου στην επικαιρότητα, προφανώς όχι συμπτωματικά, αφού είμαστε στην προπαραμονή του τρίτου τελικού (δεύτερου στο ΟΑΚΑ) και λίγες ώρες πριν την κλήρωση των διαιτητών.
Για ακόμα μια φορά η εθνική ομάδα χρησιμοποιείται απροκάλυπτα για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα μιας ΚΑΕ.
Δίκαιο το αίτημα για την ασφάλιση, θεμιτό να θέλεις να θωρακίσεις την επένδυσή σου και εκτός αγωνιστικού χώρου, αλλά η ωμή χρησιμοποίηση της εθνικής ομάδας με αυτόν τον τρόπο (σε μια περίοδο μάλιστα που υπάρχει ήδη μεγάλη αναστάτωση με το θέμα του προπονητή) συνιστά λαθεμένη επικοινωνιακή πολιτική και εκβιασμό με άρμα την ιερότερη φανέλα, αυτή με το εθνόσημο.
Κρίμα…

Σχετικά άρθρα