Προτομή του Πούσκας στη Λεωφόρο

Ο Παναθηναϊκός τιμάει τον άνθρωπο που καθοδήγησε την ομάδα στη μεγαλύτερη διάκριση ελληνικού συλλόγου στην Ευρώπη, στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971. Ο Φέρεντς Πούσκας είναι το τιμώμενο πρόσωπο των φετινών εκδηλώσεων της 43ης επετείου από τον τελικό της 2ας Ιουνίου του 1971.

Όπως ανακοινώθηκε σε σχετική συνέντευξη Τύπου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, θα τοποθετηθεί προτομή του Φέρεντς Πούσκας στη θύρα 3 του γηπέδου της Λεωφόρου και στο μέλλον όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες ανάπλασης, θα μεταφερθεί έξω από το γήπεδο, ώστε να λειτουργεί σαν τουριστικό αξιοθέατο και κομβικό σημείο του γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Επίσης ήδη έχει προγραμματιστεί φιλικός αγώνας ανάμεσα στην ομάδα Κ-17 του Παναθηναϊκού και στην ομάδα των ακαδημιών του Πούσκας, ενώ από 3 έως και 22 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών θα γίνει έκθεση αντικειμένων του Πούσκας.

«Είχαμε την ευτυχία να έχουμε τον Πούσκας στην ομάδα. Μας έκανε μια οικογένεια και έτσι φτάσαμε στον άθλο του Γουέμπλεϊ. Δεν ήταν μόνο προπονητής αλλά ήταν και φίλος. Πάντα πριν από κάθε αγώνα μας έλεγε το περίφημο “11 αυτοί, 11 εμείς”», είπε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Βασίλης Κωνσταντίνου.

Σχετικά άρθρα