«Μεγάλη τιμή να δουλέψω στην Εθνική»

Ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για τις συζητήσεις με την ΕΟΚ και την τιμή που θα ένιωθε αν αναλάμβανε τα ηνία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ.  Επίσης ο Έλληνας κόουτς σχολίασε τους τελικούς της Α1 αλλά και τους Έλληνες του ΝΒΑ.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο NovaSport FM Ιωαννίνων:

Για τους τελικούς Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού:

«Σε μια σειρά πλέι οφ αυτό που μετράει είναι η νίκη και όχι η διαφορά στο σκορ. Ωστόσο παίζει ρόλο και ο ψυχολογικός παράγοντας για τον νικητή, αλλά από την άλλη θυμώνει ίσως και τον αντίπαλο και του δίνει ένα κίνητρο παραπάνω για το επόμενο παιχνίδι. Κάθε παιχνίδι, όμως, είναι ξεχωριστό. Υπάρχει μια παράδοση με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να σπάσει την έδρα στο ΟΑΚΑ. Αν δούμε την εικόνα και των δύο ομάδων ο Ολυμπιακός αυτόν τον καιρό έχει πιο πολλές επιλογές στο παιχνίδι απ’ ότι ο Παναθηναϊκός, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που κέρδισε στην έδρα του το πρώτο ματς, παρότι έκανε ένα κακό παιχνίδι. Θα δούμε τη συνέχεια».

Για τα πλεονεκτήματα της κάθε ομάδας:

«Ο Ολυμπιακός νομίζω ότι είναι πιο φρέσκος σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, έχει πιο βαθύ ροτέισον, έχει πιο μικρούς παίκτες σε ηλικία, το παιχνίδι του είναι βασισμένο στην ταχύτητα, έχει καλό πικ εν ρολ, που στο μοντέρνο μπάσκετ είναι σημαντικό, έχει καλό passing game και καλούς σουτέρ από τα πλάγια, ενώ οι ψηλοί του κυνήγησαν τα ριμπάουντ.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έχει τα low post με τους γκαρντ, με τους περιφερειακούς πιο πολύ, γιατί δεν έχει ψηλό να παίζει στο low post. Ο Μαυροκεφαλίδης είναι ένας πολυδιάστατος παίκτης, έχει το ταλέντο και μπορεί να παίξει και με την πλάτη αλλά και με πρόσωπο. Κάνει καλό πρωτάθλημα με στάνταρ νούμερα. Μπορεί να τελειώσει φάσεις και με τα δύο χέρια.

Ο μόνος δημιουργός που έχει ο Παναθηναϊκός είναι ο Διαμαντίδης, ο Ούκιτς είναι μεν επικίνδυνος δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση με τους τραυματισμούς του και γενικώς μόνο περιφερειακοί παίκτες κάνουν low post στον Παναθηναϊκό».

Για το κεφάλαιο Εθνική:

«Έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις. Μακάρι να γίνει κάτι. Είναι τεράστια τιμή για οποιονδήποτε ασχολείται με τον αθλητισμό να έχει την ευκαιρία -από οποιοδήποτε πόστο- να αντιπροσωπεύει τη χώρα του. Αν γίνει αυτό, που πιστεύω και ελπίζω να γίνει, θα είναι τιμή για ‘μένα. Όταν δουλεύεις με μια ομάδα ταυτίζεσαι με τον σύλλογο, δουλεύεις 9 μήνες, αλλά εδώ μιλάμε για μια χώρα. Η ευθύνη είναι τεράστια, γιατί είναι μια ομάδα που έχει φέρει τεράστιες επιτυχίες, είναι η 5η καλύτερη στον κόσμο και αυτό τα λέει όλα και είναι ομάδα που την έχει αγαπήσει ο κόσμος πάρα πολύ. Πιστεύω ότι έχουμε το κατάλληλο υλικό και θα έχουμε και στο μέλλον. Είμαι σίγουρος ότι και τα επόμενα χρόνια θα είναι στην πρώτη γραμμή η Εθνική. Για μένα θα είναι πολύ μεγάλη τιμή να δουλέψω στην Εθνική».

Για το πότε θα ολοκληρωθεί η συμφωνία με την Εθνική:

«Πιστεύω ότι σύντομα θα τελειώσουμε. Δεν μπορώ βέβαια να περιμένω για πάντα. Δεν έχουμε βάλει ένα όριο όμως. Η ομάδα πρέπει να λειτουργήσει, ήδη έχει αργήσει σε κάποια πράγματα, όπως είναι ο σχεδιασμός».

Για το αν θα ενσωματώσει παιδιά που παίζουν στις ΗΠΑ και αν θα κάνει ανανέωση:

«Υπάρχει ο Κώστας Μίσσας, που είναι τεχνικός διευθυντής της ομάδας και είναι μια σημαντική προσωπικότητα, είναι ένας σύνδεσμος που είναι πολλά χρόνια με τα νέα παιδιά, γιατί ήταν στην Εθνική Νέων και τα γνωρίζει. Είναι άξιος, είναι προπονητής με τεράστια εμπειρία, τα παιδιά που είναι στην Αμερική είναι θετικά, υπάρχει ανταπόκριση να έρθουν στις επαφές που έγιναν ήδη».

Για το αν μπορεί η Εθνική να κάνει μια θετική έκπληξη στο Μουντομπάσκετ:

«Είναι μια ομάδα που αν έρθουν όλοι, ο προπονητής θα έχει “ευχάριστο πονοκέφαλο” για το ποιον θα αφήσει έξω. Ο καθένας φτιάχνει βέβαια μια δωδεκάδα στο μυαλό του στην Ελλάδα. Για μας το θέμα είναι να είναι διαθέσιμα τα παιδιά και να μην έχουμε τραυματισμούς. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι ένα τεράστιο κίνητρο για πολλούς παίκτες, γιατί η Εθνική μας για πολλούς και διάφορους λόγους δεν ήταν κοντά στους στόχους της τα προηγούμενα χρόνια. Δεν παύει όμως να είναι ένα δύσκολο τουρνουά, θα υπάρχουν λίγες απουσίες από τις άλλες ομάδες, αλλά θα έχει ενδιαφέρον και από την πλευρά της Εθνικής μας και θα υπάρχει κίνητρο για κάτι καλό».

Σχετικά άρθρα