Έγγραφο του CAS στην ΕΠΟ για τον ΠΑΟΚ

Επίσημο έγγραφο στην διοίκηση της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, έστειλε το CAS από την Τετάρτη και ζητά να μάθει επί της ουσίας, ποια είναι η θέση της ΕΠΟ στην προσφυγή που κατέθεσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με την προσφυγή, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζητά να εξεταστεί η υπόθεση της αφαίρεσης των τριών βαθμών από τα πλέι οφ, από τρίτο δικαιοδοτικό όργανο. Κάτι το οποίο αρνείται η ΕΠΟ.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία υποχρεώνει τα μέλη της να δημιουργούν δικαστικό όργανο 3ου βαθμού για να επικυρώνουν τις αποφάσεις της επιτροπής εφέσεων, που θεωρείται και είναι, δικαστικό όργανο 2ου βαθμού. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει αυτή την στιγμή στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ το επιδιώκει και με την κίνηση του CAS στην ΕΠΟ, ίσως προκύψουν εξελίξεις για το θέμα.

Το CAS ενδέχεται να δηλώσει αναρμοδιότητα και να μην εξετάσει την ουσία της υποθέσεως. Σε μια τέτοια περίπτωση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει το δικαίωμα να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια για διαφυγόντα κέρδη καθώς επίσης και για το γεγονός ότι δεν έχει θεσπιστεί όργανο τρίτου βαθμού για τέτοιες υποθέσεις από την ΕΠΟ όπως προβλέπεται από το καταστατικό της UEFA.

Σχετικά άρθρα