Αρχική / Υγεία / Η Υγεία μου / Γαστρεντερολογία / Υποφέρω από δυσκοιλιότητα. Τι μπορώ να κάνω;
Υποφέρω από δυσκοιλιότητα. Τι μπορώ να κάνω; thumbnail

Γεωργία, 26 ετών

Υποφέρω από δυσκοιλιότητα. Τι μπορώ να κάνω;

Ρωτά η Γεωργία Β.


Υποφέρω από δυσκοιλιότητα εδώ και χρόνια. πρόσφατα έκανα κολονοσκόπηση. Όλα είναι μια χαρά μόνο που το παχύ έντερο μου είναι 3 μ. Πως εντοπίζετε αυτό. Πάντα θα υποφέρω; 
Απαντάει ο γαστρεντερολόγος Στέργιος Δελακίδης
Είναι απίθανο το παχύ σας έντερο να είναι 3 μέτρα, μπορεί όμως να είναι λίγο μεγαλύτερο σε σχέση με άλλους ανθρώπους, αυτό ονομάζετε δολιχόκολο. Το γεγονός ότι η κολονοσκόπηση είναι φυσιολογική, δεν υπάρχει δηλαδή κάποιο οργανικό αίτιο που να προκαλεί δυσκοιλιότητα (όπως κάποιο νεόπλασμα) είναι χρήσιμη πληροφορία. Για να απαντήσω στην ερώτηση σας θα πρέπει να έχω περισσότερες πληροφορίες όπως αν παίρνετε συγκεκριμένα φάρμακα που να προκαλούν δυσκοιλιότητα ή αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το θυρεοειδή σας. Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα νέο φάρμακο το οποίο είναι για τη χρόνια δυσκοιλιότητα των γυναικών. Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι η μακροχρόνια χρήση καθαρτικών προκαλεί επίσης δυσκοιλιότητα διότι αδρανεί τελικά το παχύ έντερο. 

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X