Οικονόμου: «Ο Ολυμπιακός έχει την ψυχολογία»

Έχοντας περάσει και από τους δύο αιώνιους μονομάχους, ο Νίκος Οικονόμου μίλησε για το μπρέικ του Ολυμπιακού το βράδυ της Πέμπτης (29/05, 64-69) τονίζοντας ότι οι Πειραιώτες τη δεδομένη χρονική στιγμή έχουν την ψυχολογία, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό. 

Ο παλαίμαχος άσος των παρκέ, και νυν προπονητής μίλησε για τον τρίτο τελικό στο ΟΑΚΑ, τονίζοντας ότι ακόμα και όταν ο Παναθηναϊκός είχε μειώσει την διαφορά, ο Ολυμπιακός που έβγαζε την σιγουριά ότι θα φτάσει στη νίκη. Παράλληλα ο Νίκος Οικονόμου, μίλησε για την υπερπροσπάθεια του Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά και τη μη χρησιμοποίηση του Νίκου Παππά. 

«Από τη στιγμή που πήγε το παιχνίδι στους 16 πόντους έδειχνε να ήταν εύκολο, αλλά ένα τέτοιο ματς δεν είναι ποτέ εύκολο. Αν γινόταν η ανατροπή, θα πονούσε πολύ τον Ολυμπιακό αυτή η ήττα. Ακόμη πάντως και στους δύο πόντους, εμένα μου έβγαζε τη σιγουριά πως θα κέρδιζε. Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα χθες, άξιζε 100% τη νίκη, αλλά χρειάζεται ακόμη μία και ο Παναθηναϊκός μπορεί να αντιδράσει. Ο πρώτος τελικός ήταν ένα κακό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, αλλά ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να είναι κακός. Όμως παραμένει… Παναθηναϊκός και κανείς δεν μπορεί να τον ξεγράψει. Είναι μεγάλη ομάδα κι έχει μεγάλους παίκτες», δήλωσε αρχικά ο παλαίμαχος άσος (και νυν προπονητής) που έχει περάσει και από τους δύο «αιώνιους» κατά την διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον Nova Σπορτ FM.

«Αυτή τη στιγμή την ψυχολογία την έχει ο Ολυμπιακός, αλλά έχει και το ‘πρέπει’ και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να διαχειριστεί. Για τον Ολυμπιακό είναι ένα παιχνίδι, ένας τίτλος», πρόσθεσε ο Νίκος Οικονόμου.

Σχολιάζοντας τη… μοναξιά του Δημήτρη Διαμαντίδη, είπε: «Ο Διαμαντίδης είναι καλός και έχει πολύ μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Όταν δεν βλέπεις κάτι άλλο να υπάρχει, είναι δύσκολο να τον βγάλεις για να τον ξεκουράσεις. Όταν δεν υπάρχει άλλος να τραβήξει την ομάδα, αναγκαστικά μένει στο παρκέ ο Διαμαντίδης. Για να κερδίσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να έχει τέσσερις παίκτες σε πολύ καλό επίπεδο απόδοσης».

Τέλος, για την κουβέντα που έχει γίνει για τη μη χρησιμοποίηση του Νίκου Παππά στους τελικούς, τόνισε: «Είχα συνεργαστεί με τον Νίκο στον Πανιώνιο, όταν ήμουν βοηθός. Έχει ένα απίστευτο ταλέντο στην επίθεση και το έχει δείξει, καθώς ήταν πρώτος σκόρερ. Πιστεύετε ότι είναι εύκολο για ένα παιδί που δεν έχει παίξει τόσο πολύ να τους πεις ‘μπες μέσα και παίξε’ απέναντι στον Ολυμπιακό; Πρέπει να υπάρχει μία προεργασία για να μπορέσει ένας αθλητής να αποδώσει».

Σχετικά άρθρα