ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ: 31 Μαίου (vd)

1934
Προημιτελικά στο Ιταλικό Μουντιάλ όπου για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού χρειάστηκε επαναληπτικός για να προκριθεί ομάδα.
Πάμε να δούμε τους τέσσερις αγώνες που έγιναν όλοι την ίδια ώρα:

Αυστρία-Ουγγαρία 2-1: Δίκαιη νίκη της Αυστρίας στην Μπολόνια που προηγήθηκε 2-0 απέναντι στους Μαγιάρους που μείωσαν με πέναλτι και έμειναν με δέκα από το 63ο λεπτό.

Τσεχοσλοβακία-Ελβετία 3-2: Η μάχη του Τορίνο βρήκε νικήτρια την Τσεχοσλοβακία με τον Όντριχ Νέγεντλι να σημειώνει το νικητήριο γκολ στο 82’.

Γερμανία-Σουηδία 2-1: Οι σημαίες με τον αγκυλωτό σταυρό είχαν κατακλύσει το Σαν Σίρο όπου η ναζιστική Γερμανία επικράτησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-1 την Σουηδία με σκόρερ και των δύο γκολ τον Καρλ Χόμαν.

Ιταλία-Ισπανία 1-1: Μετά από 120 λεπτά σκληρής μάχης, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες στην Φλωρεντία. Ο Λουίς Ρεγκέϊρο έβαλε μπροστά τους Ισπανούς στο 30’ και ο Τζιοβάνι Φεράρι ανταπέδωσε στο 44’. Οι δύο ομάδες έδωσαν νέο ραντεβού, 24 ώρες μόνο ώρες αργότερα στο «Τζιοβάνι Μπέρτα» για ένα ακόμη 90λεπτο.

 

 

1962

Έκλεισε η πρώτη αγωνιστική στους τέσσερις ομίλους με τέσσερις καθαρά Ευρωπαϊκές αναμετρήσεις καθώς και οι οκτώ χώρες προήρχοντο από την Γηραιά Ήπειρο. Τα ματς:

Ουγγαρία-Αγγλία 2-1: Στη Ρανκάγκουα ο Φλόριαν Άλμπερτ στο 71’ χάρισε την νίκη στην Ουγγαρία που είχε προηγηθεί στο 17’ με τον Λάγιος Τίχι. Με πέναλτι του Ρον Φλάουερς στο 60’ είχε ισοφαρίσει η Αγγλία.

Τσεχοσλοβακία-Ισπανία 1-0: Ο Γιόζεφ Στρίμπανι στο 80’ έδωσε την νίκη στο Σαουσάλιτο στην Βίνια ντελ Μαρ.

Σοβ.Ένωση-Γιουγκοσλαβία 2-0: Μόνο 9.000 θεατές είδαν τους Σοβιετικούς να επικρατούν στην Αρίκα με γκολ των Βαλεντίν Ιβάνοφ και Βίκτορ Πονεντέλνικ.

Γερμανία-Ιταλία 0-0: Από τα χειρότερα παιχνίδια της διοργάνωσης που απογοήτευσε 65.000 στο Σαντιάγο.

1970
Πρεμιέρα του ένατου Μουντιάλ στο Μεξικό με μια απογοητευτική λευκή ισοπαλία στο αχανές Αζτέκα του Μέξικο Σίτι παρουσία 107.160 θεατών, ανάμεσα στην διοργανώτρια χώρα και την Σοβιετική Ένωση. 

1986
Mετά από 16 ακριβώς χρόνια, η πρεμιέρα και του δεύτερου Μουντιάλ στο Μεξικό, την ίδια μέρα. Ισοπαλία και πάλι με αντιπάλους αυτή την φορά την κάτοχο του τροπαίου Ιταλία του Μπέαρζοτ απέναντι στην Βουλγαρία. Τελικό αποτέλεσμα 1-1 με τον Αλεσάντρο Αλτομπέλι να δείνει το προβάδισμα στους Ατζούρι και τον Νάσκο Σιράκοφ να έχει τον τελευταίο λόγο ισοφαρίζοντας στο 85’.

2002
Πρεμιέρα του Ασιατικού Μουντιάλ και στη Σεούλ η Σενεγάλη στην παρθενική και μοναδική έως τώρα εμφάνιση της, έκανε την μεγάλη έκπληξη νικώντας 1-0 την κάτοχο του τροπαίου Γαλλία. Σκόρερ του μοναδικού γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα.
Δείτε το γκολ αλλά και τα τρία δοκάρια…

Σχετικά άρθρα