Δια περιπάτου πρόκριση για Μπάρτσα!

Σαν «σίφουνας» πέρασε η Μπαρτσελόνα από την έδρας της Λαμποράλ Κούτσα και έφυγε θριαμβεύτρια με το διπλό με 71-95, έκανε το 2-0 και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση των ισπανικών πλέι οφ.

Η Λαμποράλ Κούτσα κατάφερε να αντισταθεί στην ανωτερότητα των παικτών του Τσάβι Πασκούαλ, μόνο κατά την διάρκεια του πρώτου δεκάλεπτου και μετά παρασύρθηκε από τον φρενήρη ρυθμό των «μπλαουγκράνα». Η Μπαρτσελόνα έχοντας για αιχμή του δόρατός τον επιθετικό της πλουραλισμό κατάφερε να φτάσει στην άνετη νίκη με 71-95 και να κάνει το 2-0 στη σειρά. Πρώτος σκόρερ της Μπαρτσελόνα ήταν ο Ματσέι Λάμπε με 14 πόντους και τον ακολούθησε ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο με 13 πόντους. Ο Κώστας Παπανικολάου σε 19:31 λεπτά συμμετοχής είχε εννέα πόντους (4/5 δίποντα, 0/1 τρίποντα και ½ βολές), τρία ριμπάουντ και δύο ασίστ. Από την Λαμποράλ ξεχώρισαν οι Αντρές Νοτσιόνι και Φαμπιέν Κοζέρ με 14 πόντους ο καθένας.

Η έκπληξη ήρθε από την Καχασόλ που κατάφερε να υποτάξει την Βαλένθια με 84-78 και να ισοφαρίσει τη σειρά σε 1-1! Η νίκη της Καχασόλ ήρθε χάρη στην εμφάνισή της στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου είχε επιμέρους σκορ 32-18. Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Μάρκους Λόουντρι με 26 πόντους. Από την Βαλένθια ξεχώρισε ο Σαμ Βαν Ρόσομ με 20 πόντους.

 

Σχετικά άρθρα