Στέψη ή παράταση;

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συγκρούονται απόψε (19:45, ΝΕΡΙΤ) στον τέταρτο τελικό της Α1 στο ΣΕΦ με τους ερυθρόλευκους να βρίσκονται ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει το μομέντουμ που χρειάζεται για να επιστρέψει μετά από ένα χρόνο στην κορυφή της Ελλάδας. Η ψυχολογία από την άλωση του ΟΑΚΑ, μετά από πολλές προσπάθειες, είναι στο ζενίθ και πλέον με την ώθηση από τον κόσμο του είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Πάντως στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο κρατούν χαμηλούς τόνους, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει σοβαρότητα μέχρι το τέλος. Στα θετικά είναι και η παρουσία του Ματ Λοτζέσκι στην αποστολή, αφού ο Βέλγος ξεπέρασε τον μικροτραυματισμό του. Σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου, ο Ολυμπιακός θα γίνει ο πρώτος σύλλογος που η αντρική του ομάδα παίρνει την ίδια σεζόν το πρωτάθλημα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και πόλο.

Ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήατα. Τόσο τρυματισμών, καθώς οι Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε θα σφίξουν τα δόντια και θα παίξουν, όσο και ψυχολογικά, αφού οι συνεχόμενες κακιές εμφανίσεις, παρά οι ήττες, τον έχουν φέρει με την πλάτη στον τοίχο. Για πρώτη φορά το τριφύλλι βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση και ενώ έχει πάρει το πλεονέκτημα της έδρας. Οι οπαδοί της ομάδας πάντως προσπάθησαν να τους εμψυχώσουν στην τελευταία προπόνηση, εκφράζοντας τη στήριξή τους.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Αναστόπουλος, Καρακατσούνης και Παναγιώτου.

Σχετικά άρθρα