«Μέλος μιας κορυφαίας ομάδας»

Ο Μάρκους Μπεργκ δήλωσε σε εφημερίδα της πατρίδας του, χαρούμενος που θα αγωνιστεί με τον ΠαναθηναΪκό στο Τσάμπιονς Λιγκ. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπεργκ στη σουηδική εφημερίδα «Εxpressen» 

Για τη συνύπαρξη του με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στην επίθεση της Σουηδίας

«Νομίζω ότι ο Ζλάταν έχει δώσει τις περισσότερες ασίστ στα γκολ που έχω σημειώσει με την Εθνική. Συνεργαζόμαστε καλά. Είναι φανταστικός παίκτης και μπορεί να είναι συμπαίκτης με τον οποιονδήποτε γιατί είναι ιδιαίτερα ευφυής. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Βεβαίως είναι εξαιρετικός και σαν χαρακτήρας». 

Για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό

«Ποτέ στην καριέρα μου δεν έκανα τόσες ασίστ όσες φέτος και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Έχω μεγαλύτερη ανάμιξη στον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας. Όταν ήρθα στην ομάδα ήταν αρκετοί νεαροί παίκτες, κυρίως Έλληνες. Εγώ αυτό που έπρεπε να κάνω ήταν να έχω περισσότερες ευθύνες, αν αυτό λειτουργήσει σωστά τα πράγματα στην πορεία γίνονται ευκολότερα». 

Για το μέλλον του

«Ο ένας στόχος μου είναι ν’ αγωνίζομαι στα κορυφαία πρωταθλήματα. Όμως από την άλλη είναι εξίσου σημαντικό να είμαι μέλος μιας ομάδας που είναι από τις κορυφαίες στο πρωτάθλημα της και θέλει ν’ αγωνιστεί στο Champions League ή το Europa League. Αυτές οι βλέψεις είναι σημαντικές και σε κάνουν να θέλεις να αγωνιστείς σε αυτές τις ομάδες». 

Για την επόμενη σεζόν στο «τριφύλλι», το οποίο συμμετέχει του χρόνου στα προκριματικά του Champions League

«Πραγματικά απολαμβάνω την παρουσία μου στην Ελλάδα και δεν σκέφτομαι να φύγω. Έχω μιλήσει με τον τεχνικό διευθυντή και μου έχουν πει ότι με θέλουν στην ομάδα. Όμως είναι λογικό να το πει ο σύλλογος αυτό σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες της. Όμως από την άλλη, η ευθύνη μεγαλώνει και θα πρέπει να είμαι συνεπής και να συνεχίσω να προσφέρω». 

Για την πρόκληση που έχουν οι «πράσινοι» να φτάσουν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης

«Στην έδρα μας θα είναι δύσκολα τα πράγματα για τους φιλοξενούμενους. Οι οπαδοί μας είναι πολύ εκδηλωτικοί στους αγώνες τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο στο μπάσκετ και στο βόλεϊ. Θα είναι… φανταστικό να αγωνιστώ στο Champions League. Η ατμόσφαιρα στους εντός έδρας αγώνες είναι εκπληκτική και λίγο τρελή. Τώρα πια το έχω συνηθίσει, όμως στην αρχή μου είχε κάνει εντύπωση ο φανατισμός τους τόσο στις καλές όσο και στις κακές μας στιγμές». 

Για την οικονομική κατάσταση του ελληνικού συλλόγου

«Ακούς πολλά για την οικονομική κατάσταση στην ομάδα, όμως πλέον υπάρχει η αίσθηση ότι κάτι αλλάζει. Έχουν έρθει πολλά νέα πρόσωπα στην ομάδα από το περασμένο καλοκαίρι, όπως ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής. Παλαιότερα δαπανήθηκαν πολλά χρήματα σε μεταγραφές, φέτος ήρθαν δύο δανεικοί και οι υπόλοιποι ήταν ελεύθεροι. Τώρα πλέον γίνεται καλύτερη οικονομική διαχείριση στην ομάδα».

Σχετικά άρθρα