Αφαιρούν το Μουντιάλ από το Κατάρ;

Διαβάστε ακόμα:

Κατάρ: Το “διεφθαρμένο” Μουντιάλ;

Υπάρχει θέμα… σοβαρό πλέον με το Μουντιάλ του 2022 και το Κατάρ, καθώς ο αντιπρόεδρος της FIFA Τζιμ Μπόις με δηλώσεις του στο «BBC» άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα διαδικασία επιλογής διοργανώτριας χώρας, μετά και τις νέες αποκαλύψεις για δωροδοκίες στην ανάληψη της διοργάνωσης από την χώρα του περσικού κόλπου!
 
Να θυμίσουμε πως οι «Sunday Times» την Κυριακή ανέφεραν πως υπήρξαν φαινόμενα δωροδοκίας στελεχών της FIFA, από τον Μπιν Χαμάμ, ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος της επιτροπής διεκδίκησης των αγώνων! Αυτό το νέο δημοσίευμα επέφερε νέες αντιδράσεις ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τζιμ Μπόις πήρε θέση στο «BBC».

«Εάν αποδειχθεί ότι κάνει αντικανονικό έχει αποδειχθεί στην ψηφοφορία τότε θα εξετάσουμε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο», ήταν η απάντηση του μετά από σχετική ερώτηση που δέχθηκε ενώ επεσήμανε ότι δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα να επαναληφθεί η διαδικασία: «Η FIFA στηρίζει απόλυτα τον Γκαρσία. Του έχουμε δώσει την άδεια να μιλήσει με οποιοδήποτε θεωρεί ότι πρέπει, σε όλο τον κόσμο, για να ολοκληρώσει την αποστολή του».

Όπως έχει γίνει γνωστό η FIFA έχει αρχίσει έρευνα για να διαπιστωθεί κατά πόσο ευσταθούν οι καταγγελίες για δωροδοκία και επικεφαλής αυτής είναι ο ο Μίτσελ Γκαρσία. Εάν τελικά επιβεβαιωθούν αυτές οι καταγγελίες, θα είναι η πρώτη φορά που θα υπάρξει επαναληπτική διαδικασία για επιλογή διοργανώτριας χώρας σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση!

Εδώ να πούμε πως παρόμοιες αποκαλύψεις είχε κάνει πριν από μερικούς μήνες και το «France Football», κάνοντας λόγο για «Qatargate», με το γαλλικό περιοδικό να μπλέκει και τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί…  

Σχετικά άρθρα