Βοσνιάδης: «Τεράστιο επίτευγμα για τη Νίκη»

Ως απόλυτα δίκαιη χαρακτήρισε την άνοδο της Νίκης Βόλου ο προπονητής της, Αλέκος Βοσνιάδης. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως το πιο κρίσιμο σημείο σε αυτή την πορεία ήταν η νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου μετά από πάρα πολλά χρόνια. 
Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας προπονητής:
-για την πρώτη γεύση που του αφήνει η επιτυχία: «Σίγουρα, σε προσωπικό επίπεδο είναι κάτι πολύ ευχάριστο, όταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καταλαμβάνω την πρώτη θέση σε αυτή την κατηγορία. Ωστόσο είναι τεράστιο επίτευγμα, κυρίως συλλογικό που έπειτα από 48 χρόνια, η Νίκη Βόλου βρίσκεται ξανά στη Super League, ως πρωταθλήτρια».
-για το αν θα περίμενε πως θα είχε τέτοια πορεία η ομάδα του: «Οι βάσεις σίγουρα υπήρχαν. Η ομάδα διέθετε εξαιρετικό ρόστερ, ενώ ήταν αρκετά δουλεμένη από τους προκάτοχους μου, τους κ. Λουτσιάνο και Τζαναβάρα. Παράλληλα, διαπίστωσα τη δυναμική του κόσμου της Νίκης, από τις πρώτες αγωνιστικές και ήμουν πεπεισμένος πως τίποτα δεν λείπει από αυτή την ομάδα ώστε να αλλάξει κατηγορία. Και βέβαια, δεν μπορείς να καλύψεις απόσταση 7 και 8 βαθμών, όπως κάναμε εμείς στην κανονική περίοδο αλλά και στα πλέι οφ, αν δεν το πιστέψεις».
-για τις δύο συνεχόμενες ανόδους με Απόλλων Σμύρνης και Νίκη Βόλου και το μυστικό της επιτυχίας: «Το μυστικό είναι να σε εμπιστευτούν οι ποδοσφαιριστές, να δουλεύουν χωρίς να υπάρχει δεύτερη σκέψη στο μυαλό τους, αλλά να βρίσκεται ταυτόχρονα δίπλα τους μια διοίκηση που να δίνει άμεσα λύση στα όποια προβλήματα δημιουργούνται. Μόνο έτσι η ομάδα θα έχει την απαιτούμενη ηρεμία και συγκέντρωση, ώστε να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει».
-για το ποιο ήταν το κομβικό σημείο της χρονιάς: «Χάσαμε ένα παιχνίδι την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ από τον Αιγινιακό, που δέκα φορές να το παίξουμε ξανά, δεν θα χάσουμε. Την επόμενη ημέρα είχα τονίσει σε δηλώσεις μου πως η Νίκη Βόλου δεν θα έχανε ξανά με παρόμοιο τρόπο μέχρι το τέλος και δικαιώθηκα. Θεωρώ πως το παιχνίδι με τον Αιγινιακό, παρ’ ότι χάσαμε μας έκανε καλό! Κι αυτό διότι συσπειρωθήκαμε, ενώ ακούγαμε πολλούς να μας αμφισβητούν. Καθοριστική θεωρώ και τη νίκη στο ΕΑΚ κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου, διότι έσπασε μια πολυετής “κατάρα” για τη Νίκη και μας αναπτέρωσε».
-για το μέλλον του στη Νίκη Βόλου: «Δήλωσα εξαρχής πως αν η οργάνωση είναι αυτή που απαιτείται για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, φυσικά και είμαι πρόθυμος να παραμείνω στο τιμόνι της Νίκης. Ποιος δεν θα ήθελε άλλωστε να μείνει σε μία ομάδα όταν έχει την πλήρη αποδοχή του κόσμου; Ωστόσο δεν είμαι διατεθειμένος να ρισκάρω, μένοντας σε μια ομάδα -ακόμα κι αν αυτή είναι η Νίκη Βόλου- που δεν θα έχει την απαιτούμενη οργάνωση. Χρειάζεται οργάνωση σε όλους τους τομείς και το κυριότερο, εμπιστοσύνη. Αν δεν υπάρξουν αυτές οι προϋποθέσεις, θα πάω αλλού».

Σχετικά άρθρα