Πλατινί: «Θέλουν να με πλήξουν»

Ο Μισέλ Πλατινί θέλησε να απαντήσει στις κατηγορίες που του προσάπτουν σχετικά με την ψηφορορία ανάθεσης του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, υποστηρίζοντας πως όλα αυτά έχουν σκοπό να τον διαβάλλουν.

Ο πρόεδρος της UEFA δεν αρνήθηκε ότι συναντήθηκε με τον Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ, που φέρεται να εξαγόρασε με διάφορους τρόπους τις ψήφους των μελών της FIFA, ωστόσο κατέστησε σαφές πως δεν «πουλήθηκε». 

«Πλέον δεν με εκπλήσσουν οι αβάσιμες φήμες που έχουν σαν σκοπό να πλήξουν την εικόνα μου σε μια σημαντική στιγμή για το μέλλον του ποδοσφαίρου. Είναι εντυπωσιακό πώς μπορούν κάποιοι να μετατρέψουν τη συζήτησή μου με έναν συνάδελφό μου στην εκτελεστική επιτροπή της FIFA σε κάποια συνομωσία. Φυσικά και συναντήθηκα με τον Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ σε πολλές περιπτώσεις μέσα στο 2010, από τη στιγμή που είμαστε και οι δύο μέλη της ίδιας εκτελεστικής επιτροπής από το 2002. Σε αυτές το αντικείμενο συζήτησής μας ήταν η υποψηφιότητα για την προεδρία της FIFA. Ο κύριος Μπιν Χαμάμ προσπαθούσε να με πείσει να βάλω υποψηφιότητα για τις εκλογές του 2011. Θέλω να υπενθυμίσω πως είναι το μοναδικό μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA που έχει δηλώσει δημόσια τι έχει ψηφίσει, κάτι που δείχνει πόσο ‘καθαρός’ είμαι και κανένας δεν μου λέει τι να κάνω», δήλωσε ο Πλατινί. 

Σχετικά άρθρα