«Οι πονοκέφαλοι είναι καθημερινοί και έντονοι! Πρέπει να ανησυχώ;»

Έχω πολλούς, έντονους πονοκεφάλους καθημερινά. Να ανησυχώ; Τι πρέπει να κάνω; Πάντως, η καθημερινότητά μου σχετίζεται με οθόνες, δηλαδή κινητών, υπολογιστών…

Είναι η φύση της δουλειάς μου τέτοια και δεν μπορώ να το αποφύγω ούτε βέβαια, ξέρω και πώς να το μειώσω…

Στα ερωτήματά σας απάντησε ο νευρολόγος Ευάγγελος Κατσαρός 

Η καθημερινή κεφαλαλγία ίσως αντανακλά ψυχοσωματική αντίδραση στο στρες. Αυτό όμως, μόνο ο νευρολόγος που θα σας εξετάσει ήρεμα μπορεί να το κρίνει και μόνο τότε θα εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Επισκεφθείτε νευρολόγο λοιπόν, και έτσι θα βρείτε τη λύση που ψάχνετε.

Ερώτηση και Απάντηση:

Ε: Έχω πολλούς πονοκεφάλους. Λέτε να υπάρχει πρόβλημα ανευρύσματος;

Α: Είναι πολύ σημαντικό να αξιολογηθεί ο πονοκέφαλος από έναν νευρολόγο για να αποκλειστεί και αυτή η περίπτωση. Ποτέ ένα σύμπτωμα που επιμένει στο σώμα μας δεν πρέπει να το αφήνουμε χωρίς έλεγχο, πόσο μάλλον αν πρόκειται για επίμονο πονοκέφαλο. Χρειάζεται εκτίμηση από το νευρολόγο και μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου.

Ερώτηση και Απάντηση:

Ε: Εδώ και δύο μήνες έχω πονοκεφάλους οι οποίοι κρατούν περίπου 15 μέρες. Έκανα βυθοσκόπηση η οποία μου έβγαλε ότι δεν έχω τίποτα. Πρέπει να ανησυχώ; Είμαι 13 χρονών και 85 – 86 κιλά.

Α: Όταν έχουμε πονοκέφαλο που έχει πρόσφατα ξεκινήσει, πρέπει να διερευνηθεί με την καθοδήγηση νευρολόγου, ο οποίος αρχικά θα αξιολογήσει και θα κατατάξει τον πονοκέφαλο και μετά θα υποδείξει ποιες εξετάσεις χρειαζόμαστε.

Η βυθοσκόπηση είναι μία χρήσιμη εξέταση, αλλά σίγουρα δεν είναι η πρώτη που πρέπει να γίνει σε πονοκέφαλο και μάλιστα χωρίς να αξιολογηθεί νευρολογικά.

Ερώτηση και Απάντηση:

Ε: Είμαι 18 ετών και έχω κάτι πονοκεφάλους και μουδιάσματα στο κεφάλι αλλά όχι συνεχόμενα. Έχω κάνει εξετάσεις αίματος και όλα ήταν μια χαρά. Τι μπορεί να συμβαίνει;

Α: Τα μουδιάσματα στο κεφάλι όπως αναφέρετε, συνήθως δεν είναι κάτι ιδιαίτερο εκτός αν αποκτούν συστηματική και τακτική εμφάνιση και τοποθεσία στο κεφάλι ή συνοδεύονται από πόνο άλλοτε άλλης έντασης.

Επειδή δεν αναφέρετε άλλες πληροφορίες για αυτά που να προσδιορίζουν κάτι πιο σαφές, ελέγξτε τις παραμέτρους που προανέφερα και με βάση του πώς αισθάνεστε, αποφασίστε αν πρέπει να κάνετε κάτι πιο δραστικό.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ο πονοκέφαλος είναι κάτι που σε βασανίζει συχνά; Δες πού μπορεί να οφείλεται

Έχεις συχνά πονοκέφαλο; 3 απλοί τρόποι για να ανακουφιστείς!

Σχετικά άρθρα