Αυτό το στέμμα ποιος θα το πάρει;

Η μεγάλη ώρα έφτασε. Απόψε (19:45, ΝΕΡΙΤ) Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δίνουν μεγάλη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μπάσκετ στο ΟΑΚΑ. 20 χιλιάδες εισιτήρια έκαναν “φτερά” και οι πράσινοι θα έχουν τον λεγόμενο “έκτο παίκτη” στο πλευρό τους. Ανάμεσά τους υπάρχει μια περίπτωση να είναι και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, παρά το γεγονός ότι είναι τιμωρημένος με τρίμηνο αποκλεισμό.

Στο στρατόπεδο των Κυπελλούχων Ελλάδας το κλίμα έχει αλλάξει μετά το break στο ΣΕΦ και την ισοφάριση σε 2-2. Ο Εξάστερος βρίσκεται μία νίκη μακριά από το 34ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και 9ο νταμπλ. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης αναμένεται να ακολουθήσει την πετυχημένη συνταγή που παρουσίασε στο Φάληρο, ενώ έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Η τελευταία προπόνηση έγινε παρουσία Δημήτρη και Θανάση Γιαννακόπουλου, ενώ παρόντες ήταν και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι στην αντίστοιχη βέβαια του Ολυμπιακού.

Μάλιστα πριν από την έναρξή της περίπου 250 οπαδοί των ερυθρόλευκων βρέθηκαν στο ΣΕΦ για να εμψυχώσουν τους παίκτες και να δείξουν τη στήριξή τους. Οι Πειραιώτες θέλουν να αφήσουν πίσω τους το κακό βράδυ στον 4ο τελικό και να πάρουν το 11ο πρωτάθλημα μέσα στην έδρα του αντιπάλου τους.

Η τριάδα των διαιτητών του αγώνα θα προκύψει έπειτα από κλήρωση που θα γίνει σήμερα το απόγευμα (16:00).

Σχετικά άρθρα