Σπιτικό γλυκό του κουταλιού καρπούζι

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 6-8 άτομα</em><br /><br />1 κιλό καθαρισμένη φλούδα καρπουζιού (το λευκό μέρος)<br />800 γραμμάρια ζάχαρη<br />2 κούπες τσαγιού νερό<br />100 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρντισμένα (προαιρετικά)<br />1 βανίλια<br />Χυμό από 2½ λεμόνια</p>
<p> </p>
<div> </div>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Διαλέγουμε από το καρπούζι τις φλούδες του από το λευκό μέρος. Καθαρίζουμε την πράσινη φλούδα και το κόβουμε σε κύβους. Ρίχνουμε τις φέτες καρπουζιού σε μια λεκάνη με νερό μαζί με χυμό από 2 λεμόνια και αφήνουμε για τουλάχιστον μία ώρα.<br />Έπειτα ξεπλένουμε, σουρώνουμε και στραγγίζουμε τις φλούδες.<br /><br />Ρίχνουμε  σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και βάζουμε το νερό.<br />Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 10 λεπτά.<br /><br />Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη εστία και την αφήνουμε να κάτσει το μείγμα για 24 ώρες (1 ημέρα) τουλάχιστον.<br />Την επομένη ξαναβράζουμε πάλι τις φλούδες, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να  δέσει το σιρόπι.<br /><br />Λίγο πριν το δέσει το σιρόπι, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού (από μισό λεμόνι).<br />Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και το ρίχνουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</h4>
<p>Sidagi.gr </p>

Σχετικά άρθρα