Είμαι 54 ετών και κάνω έντονη γυμναστική. Τι πρέπει να προσέχω; thumbnail

Αντώνης, 54 ετών

Είμαι 54 ετών και κάνω γυμναστική με βάρη 3 φορές την εβδομάδα και 3 φορές αερόβια.

Είμαι 54 ετών και κάνω έντονη γυμναστική. Τι πρέπει να προσέχω;


Ρωτά ο αναγνώστης μας Αντώνης Λ.Είμαι 54 ετών και κάνω γυμναστική με βάρη 3 φορές την εβδομάδα και 3 φορές αερόβια. Πρέπει να προσέξω κάτι; Έχω κάποιο κίνδυνο;
Απαντάει η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Εύα ΚαραχάλιουΗ άσκηση που γίνεται με σύστημα και καθοδήγηση από ειδικό είναι πάντα ασφαλής. Αν γυμνάζεστε μόνος καλό θα ήταν να είστε σίγουρος για την κατάσταση της υγείας σας. Έτσι θα πρέπει να κάνετε κάποιο ετήσιο έλεγχο της υγείας σας σε παθολόγο ώστε να ελέγξετε την λειτουργία της καρδιάς σας και όχι μόνο! Για την αερόβια άσκηση πρέπει να μετράτε τους παλμούς σας ανάλογα με την ηλικία σας, τον στόχο σας και το επίπεδο φυσικής σας κατάστασης. Δηλαδή για να βελτιώσετε την υγεία σας πρέπει οι παλμοί σας να είναι μεταξύ 100 και 140 ανά λεπτό. Γενικά η αερόβια άσκηση που γίνεται 3-4 φορές την εβδομάδα είναι καλή για τον οργανισμό. Προσέξτε τον χώρο που γυμνάζεστε, τα παπούτσια που χρησιμοποιείτε και τις συνθήκες της άσκησης ( ήλιος, σκόνη, νέφος κτλ.) για να περιορίσετε την πιθανότητα ατυχημάτων, κακής φόρτισης των κάτω άκρων, αναπνευστικών δυσλειτουργιών, ζαλάδας κτλ. Δώστε έμφαση στην επαρκή ενυδάτωση ειδικά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού! Τώρα όσον αφορά στην άσκηση με βάρη, απευθυνθείτε σε ειδικά εκπαιδευμένο γυμναστή ο οποίος θα σχεδιάσει το προσωπικό σας πρόγραμμα άσκησης.  


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X