Προετοιμάζεται για Βολιβία η Εθνική

Την πρώτη της προπόνηση στο Νιου Τζέρσεϊ των Η.Π.Α πραγματοποίησε η Εθνική μας ομάδα. Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές βρέθηκαν στο προπονητικό κέντρο των New York Red Bulls προκειμένου να προετοιμαστούν για το τελευταίο φιλικό πριν από το Μουντιάλ, αυτό κόντρα στη Βολιβία τα ξημερώματα του Σαββάτου (03:00 ώρα Ελλάδας). Ο Φερνάντο Σάντος αποφάσισε να ξεκουράσει αρκετούς από τους παίκτες ενώ το πρόγραμμα, το οποίο διήρκεσε περίπου 1,5, περιελάμβανε κυρίως ασκήσεις τακτικής και φυσικής κατάστασης.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος δεν θα αγωνιστεί ούτε κόντρα στους Βολιβιανούς αφού ο τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας θέλει να τον προφυλάξει μετά από τον ελαφρύ τραυματισμό που υπέστη στο ματς με την Πορτογαλία.

Η προπόνηση της “γαλανόλευκης” ξεκίνησε με διατάσεις και ασκήσεις εναλλαγής της μπάλας και εν συνεχεία ο Σάντος χώρισε 12 παίκτες σε ζευγάρια (Τζιόλης-Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης-Βύντρα, Κατσουράνης-Χολέμπας, Σαμαράς-Μήτρογλου, Κονέ-Σαμαράς και Μανιάτης-Τοροσίδης) για σπριντ με την τιμωρία για τους “χαμένους” να είναι πους-απς. Βέβαια, στο τέλος της άσκησης και οι 12 παίκτες υπέστησαν την… τιμωρία.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με εκδήλωση επιθέσεων με σέντρες από τα άκρα. Οι Βύντρα και Τζιόλης ήταν οι αμυνόμενοι ενώ στο τέρμα ο Παναγιώτης Γλύκος, ο οποίος μάλιστα πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή απόκρουση μετά από σουτ του Σαλπιγγίδη.

Σχετικά άρθρα