UEFA: Περιμένουμε μέχρι τις 15 Ιουλίου

Μία κίνηση της UEFA μπορεί να μεταφραστεί ποικιλοτρόπως για τα δεδομένα που θα ισχύσουν την νέα αγωνιστική περίοδο.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που είχαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ από στελέχη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, η UEFA προτίθεται να περιμένει μέχρι τις 15 Ιουλίου, για να ενημερωθεί ποιες ελληνικές ομάδες θα συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η ενημέρωση της UEFA σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έγινε και προς την Σούπερ Λίγκα. Με αυτόν τον τρόπο, η UEFA εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχεται πως πρέπει να περιμένει την απόφαση του CAS, εκεί όπου έχει προσφύγει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ζητά την επανεξέταση της υπόθεσης της αφαίρεσης των τριών βαθμών από τα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος. Η UEFA έθεσε αυτή την συγκεκριμένη ημερομηνία (15 Ιουλίου) καθώς στις 18 Ιουλίου είναι προγραμματισμένη η κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο και των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Μέχρι τα μέσα Ιουλίου, εκτιμούν στην UEFA πως θα προκύψει οριστική απάντηση από το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο της Λοζάννης στο αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για επανεξέταση.

Και εφόσον συμβεί αυτό, θα πρέπει και η Λίγκα (με την ΕΠΟ) να διευκρινίσουν σε ποιες διοργανώσεις θα παίξει ο Παναθηναϊκός (βγήκε πρώτος) και ο ΠΑΟΚ που έμεινε δεύτερος στα πλέι οφ μετά την αφαίρεση των τριών βαθμών που του επιβλήθηκε. Αν μη τι άλλο, αυτή η ενημέρωση της UEFA σε ΠΑΟΚ και Λίγκα, δείχνει πως στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία, περιμένουν την οριστική απάντηση του CAS στην προσφυγή που κατέθεσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Σχετικά άρθρα