Στον τελικό η Σαράποβα! (video)

Η Μαρία Σαράποβα πήρε το πρώτο χρονικά εισιτήριο για τον τελικό του Ρολάν Γκαρός! Η Ρωσίδα έκανε ακόμη μία ανατροπή στα σετ για να επικρατήσει τελικά 2-1 (4-6, 7-5, 6-2) της Ευζενί Μπουσάρ μετά από έναν εντυπωσιακό τελικό.
Η Μπουσάρ, τo επόμενο μεγάλο αστέρι του γυναικείου τένις, ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση, σε συνδυασμό φυσικά με το συνηθισμένο πλέον νωθρό ξεκίνημα της Σαράποβα, και κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ, δείχνοντας ότι έχει τις δυνατότητες για να φτάσει σε έναν τελικό Grand Slam μόλις στα 20 της χρόνια.
Στη συνέχεια όμως, η Καναδή συνέχισε σε παρόμοι τέμπο, όμως πλέον είχε να αντιμετωπίσει μία ανεβασμένη αγωνιστικά και ψυχολογικά Σαράποβα. Η 27χρονη πήρε έστω και με δυσκολία το δεύτερο σετ, ενώ στο καθοριστικό τρίτο σετ ξεκίνησε με μπρέικ, το οποίο της έδωσε φανερά ώθηση για μία μεγάλη νίκη.
Η Μπουσάρ δεν παρέδωσε τα όπλα ούτε τότε και κατάφερε να σώσει 4 match points, πριν τελικά η Ρωσίδα κάνει το break για να τελειώσει το παιχνίδι, σε 2 ώρες και 27 λεπτά.
Η ασταμάτητη Σαράποβα θα βρεθεί έτσι σε ακόμα έναν τελικό Grand Slam, τον 9ο στην καριέρα της. Θα περιμένει τον δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα στη Σιμόνα Χάλεπ και την Αντρέα Πέτκοβιτς, για να μάθει την τελευταία της αντίπαλο.Από την πλευρά της η ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη Μπουσάρ ολοκλήρωσε ακόμα ένα σπουδαίο Grand Slam, το 2ο συνεχόμενο που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Η 20χρονη έγινε η πρώτη Καναδή στην ιστορία της open era που έπαιξε σε 2ο ημιτελικό Major τουρνουά, ενώ θα σκαρφαλώσει στο Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης τη Δευτέρα, σημειώνοντας νέο career high (ήταν στο Νο18).

Σχετικά άρθρα