Μακαρόν σοκολάτας με παγωτό

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τα μακαρόν</span><br />1 ζυγαριά (προαιρετικά)<br />100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη<br />50 γραμμάρια σκόνη αμύγδαλου<br />25 γραμμάρια σκόνη άγλυκο κακάο<br />2 μεγάλα ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου για την μαρέγκαζ<br />65 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική για την μαρέγκα<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για το παγωτό</span><br />2 φακελάκια σαντιγί σε σκόνη<br />1-2 σακουλάκια μπισκότα σοκολάτας της επιλογής σας<br />2 κουτιά γάλα εβαπορέ<br />1 κουτί ζαχαρούχο γάλα</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p><span style="text-decoration: underline;">Για τα μακαρόν</span><br />Σε ένα μπολ κοσκινίζετε την ζάχαρη άχνη, το αλεύρι, το άγλυκο κακάο και τα κοσκινίζουμε καλά.<br />Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε τα  ασπράδια αυγού και τα χτυπάτε στη δυνατή σκάλα. Όταν αρχίζει να αφρατεύει ρίχνετε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει στερεή μαρέγκα.<br /><br />Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαρέγκα και την μισή ποσότητα από το μείγμα του κακάο και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Όταν απορροφήσει το πρώτο μείγμα, ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα του κακάο και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.<br /><br />Μεταφέρουμε το μείγμα σε πλαστική σακούλα κορνέ (αν δουλεύετε μόνοι σας τότε τοποθετείτε τη σακούλα κορνέ σε ένα ποτήρι και εκεί γεμίζετε το κορνέ)<br />Σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα κάνουμε κυκλικούς δίσκους με το κορνέ και τα χτυπάμε πάνω – κάτω απαλά για να απλωθεί καλύτερα το μείγμα.<br /><br />Τοποθετούμε τα 2 ταψιά στο φούρνο 175 βαθμούς για 6 – 7 λεπτά το κάθε ταψί εναλλάξ στο φούρνο και είναι έτοιμα συνολικά 14 λεπτά.<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τη γέμιση με παγωτό </span><br />Αφού παγώσει αρκετά το παγωτό μας, γεμίζετε τα μισά μακαρόν με μια μπάλα παγωτό και κλείνετε σε "σάντουιτς" με τα υπόλοιπα μακαρόν. Αποθηκεύετε τα μακαρόν στην κατάψυξη.<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για το παγωτό</span><br />Ρίχνουμε το γάλα σε ένα μπολ και βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.<br />Παράλληλα βάζουμε το ζαχαρούχο στο ψυγείο.<br /><br />Χτυπάμε το γάλα εβαπορέ στο μίξερ μέχρι να φουσκώσει.<br />Ρίχνουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.<br /><br />Τέλος προσθέτουμε την σκόνη και ανακατεύουμε.  <br />Σπάμε τα μπισκοτάκια σε γουδί και τα προσθέτουμε στο μείγμα.<br /><br />Βάζουμε το παγωτό σε ειδικό δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6- 8 ώρες μέχρι να παγώσει.</p>
<p> </p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</h4>
<p>Sidagi.gr </p>

Σχετικά άρθρα