ΠΑΟΚ…international

Είναι τεράστια η αποδοχή του ΠΑΟΚ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης και αυτό φαίνεται από τις συνεχείς παρουσίες (τα τελευταία χρόνια) των ομάδων υποδομών του Δικεφάλου του Βορρά σε διεθνή τουρνουά. Είναι ενδεικτικό το γεγονός, πως οι αποστολές τριών ομάδων νέων του ΠΑΟΚ, κάτω των 11 ετών, κάτω των 10 και κάτω των 9 ετών βρίσκονται ήδη στην Γερμανία. Οι παίκτες και των τριών ομάδων θα συμμετέχουν σε αντίστοιχα διεθνή τουρνουά. Ο ΠΑΟΚ από το 2007 όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια για την πρόοδο των ακαδημιών, μέχρι σήμερα, έχει κάνει τεράστια άλματα προόδου. Και αυτό φαίνεται και από τις συνεχόμενες προσκλήσεις μεγάλων ομάδων του εξωτερικού στον ΠΑΟΚ για παρουσία ομάδων του σε διεθνείς διοργανώσεις.
 
Τρεις ομάδες του ΠΑΟΚ λοιπόν από τα Τμήματα Υποδομής του Δικεφάλου, η Κ11, η Κ10 και η Κ9 πέταξαν το πρωί της 6ης Ιουνίου με προορισμό τρεις διαφορετικές γερμανικές πόλεις, όπου διεξάγεται το τουρνουά Pfingst Cup. 
Συγκεκριμένα, στο Pfingst Cup στο Μέχενγκλαντμπαχ της Γερμανίας θα συμμετάσχει η Κ11, από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου. Θα είναι εκεί 40 ομάδες, μεταξύ των οποίων η Μάιντς, το Ανόβερο, η Ντίσελντορφ, η Βίτεσε, η Κάϊζερσλαουτερν, η Ζανκτ Πάουλι, η Ντούισμπουργκ, η Ρόντα, η Εσεν και η Ααχεν.
 Στο Pfingst Cup, αλλά στο Ρέιντ  της Γερμανίας,  ένα χωριό κοντά στο Ντίσελντορφ θα συμμετάσχει και η Κ10 από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου. Θα είναι εκεί 32 ομάδες,  μεταξύ των οποίων η Σάλκε, η Στουτγάρδη, η Ντίσελντορφ, η Κολωνία, η Μπόχουμ, η Κάιζερσλαουτερν, η Ρόντα, η Ντούισμπουργκ, η Φρανκφούρτη, η Μπίλεφελντ, η Ομπερχάουζεν. 
Τέλος, η ομάδα Κ9 του ΠΑΟΚ θα πάει στο Λεβερκούζεν, επίσης για το Pfingst Cup από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου. Συμμετέχουν στο τουρνουά η Λεβερκούζεν, η Μάιντς, η Κάιζερσλαουτερν, η Ντίσελντορφ, η Ντούισμπουργκ, η Μπόχουμ. 
Μία άλλη ομάδα των τμημάτων υποδομής του Δικέφαλου, η Κ13, θα βρεθεί στην Ολλανδία. Αναχωρεί στις 7 Ιουνίου για το χωριό Κάπελε κοντά στο Ρότερνταμ, προκειμένου να συμμετάσχει στο τουρνουά, που φέρει την ονομασία CVVZwervers. Μαζί με άλλες 11 ομάδες θα κερδίζει εμπειρίες μέχρι και τις 10 Ιουνίου, οπότε θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. 
H αποστολή της Κ11 
Προπονητές: Καναράς Βασίλης, Προσκυνητόπουλος Γιώργος, Αλεξιάδης Αλέξανδρος 
Ποδοσφαιριστές:  Σταμπουλίδης Χαράλαμπος, Γάκης Ιωάννης, Ιατρού Χρήστος, Τσαγκαλίδης Κώστας, Δασκαλάκης Χριστόφορος, Κύζιλης Στάθης, Μάντικας Παναγιώτης, Τσαπακίδης Γιώργος, Κωσταντέλιας Γιάννης, Στοϊνοβιτς Αθανάσιος, Αδαμόπουλος Βαγγέλης, Αμπατζίδης Γιώργος. 
Η αποστολή της Κ10 
Προπονητές: Παπαβασιλείου Απόστολος 
Συνοδοί προπονητές: Αβραμίδης Γιάννης, Εξαδακτύλου Μαρία 
Ποδοσφαιριστές: Μοναστηρλής Δημήτρης, Αφεντίτσας Πάρης, Λαζαριώτης Γιώργος, Ζαφειριάδης Βασίλης, Ζίλος Αγγελος, Ρούμιατσεβ Βίκτωρ, Λουφάκης Μάρκος, Χρυσοβέργης Μάριος, Κούτσιας Γιώργος, Κεδίκογλου Αλέξανδρος, Συμεωνίδης Τάσος, Τασιούρας Λευτέρης, Τσίκος Ζήσης. 
Η αποστολή της Κ9 
Προπονητής: Μπαλαμπάνης Ανδρέας 
Συνοδοί προπονητές: Τασούλης Αλέξανδρος, Γκούρτσας Γεώργιος 
Ποδοσφαιριστές: Σνάουτσνερ Μαξιμίλιαν, Αλειφερόπουλος Στέφανος, Γκούμας Κωνσταντίνος, Παναγιωτίδης Αθανάσιος, Μακρής Γεώργιος, Πεκρίδης Παναγιώτης, Αυγουστίδης Θωμάς, Γεωργιάδης Χαράλαμπος, Καμπούρης Γεώργιος, Μαυρής Νικόλαος, Φωτιάδης Ευφραίμ, Αγγελίδης Σπύρος, Καραπατσιάς Βασίλειος.

Σχετικά άρθρα