Τζαβέλας: «Αισθητή η παρουσία μας στο Μουντιάλ»

Την επιθυμία των διεθνών να διακριθούν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, εκφράζει με δηλώσεις του ο Γιώργος Τζαβέλας.

Ο διεθνής άσος του ΠΑΟΚ μιλησε στο paokfc.gr και αναφέρθηκε τόσο στην διαδικασία της προετοιμασίας, το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των διεθνών εκτός και εντός αγώνων. Και φυσικά αναφέρθηκε στον μεγάλο στόχο της διάκρισης της εθνικής ομάδας, ενώ μίλησε και για τις σκέψεις του για τον ΠΑΟΚ. Ο Τζαβέλας μιλησε από την Αμερική, όπου βρίσκεται με την εθνική ομάδα:

– Γιώργο που το βρίσκεις το κέφι μετά από τόσο εξαντλητική σεζόν;

– «Η αλήθεια είναι πως όντως είχαμε μεγάλη σωματική και ψυχολογική επιβάρυνση, αλλά όταν έχεις να αγωνιστείς σε ένα Μουντιάλ, το κίνητρο είναι τόσο μεγάλο, τόσο μεγάλη η διοργάνωση, που τα ξεχνάς όλα. Επιπλέον είναι γνωστό ότι η Εθνική είναι μια μεγάλη παρέα όλα αυτά τα χρόνια και ότι γίνεται, γίνεται αυθόρμητα και στο πλαίσιο της πλάκας μεταξύ μας».

– Και μέσα σ΄αυτή την πλάκα, μαθαίνεις σ΄όλο τον κόσμο τι είναι η selfie !

– «Γενικά είμαι άνθρωπος που χρησιμοποιώ τα social media. Θεωρώ ότι είναι πιο αξιόπιστο να εκφράζομαι μέσα από αυτά, αποφεύγω τις υπόλοιπες δηλώσεις και συνεντεύξεις. Έχει ξεκινήσει λίγο ως πλάκα να βγαίνουμε πολλοί μαζί φωτογραφία από το ταξίδι μας και διασκεδάζουμε. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μας μείνει αξέχαστη η εμπειρία».

– Η Εθνική όμως όλα αυτά τα χρόνια έχει “μεγαλώσει”, υπάρχουν απαιτήσεις από εκείνη και η συμμετοχή από μόνη της ίσως να μην είναι αρκετή. Συμφωνείς;

«Μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Το καλό κλίμα, η πλάκα, τα γέλια, μας συνοδεύουν στις στιγμές έξω από το γήπεδο, σε στιγμές που επιβάλλεται να εκτονώνεις το άγχος. Στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις, στις προπονήσεις, τα φιλικά, τις ομιλίες, είμαστε όλοι απόλυτα προσηλωμένοι. Θέλουμε για όλη τη χώρα και φυσικά και για τους εαυτούς μας να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στο Μουντιάλ. Οι στόχοι είναι γνωστοί και δεν χρειάζεται να τους επαναλάβω και πιστεύω ότι είμαστε ικανοί να τους πραγματοποιήσουμε».

– Έχετε κάνει μια ΠΑΟΚτσήδικη παροικία εκεί.

– «Είμαστε αρκετοί, ναι!»

– Συζητάτε καθόλου τα θέματα της ομάδας;

– «Ενημερωνόμαστε καθημερινά και φυσικά ενδιαφερόμαστε πολύ. Πιστεύω ότι θα γίνουν όλα τα απαραίτητα για να είμαστε εξαιρετικά ανταγωνιστικοί τη νέα χρονιά».

– Προσωπικά μετά από μια γεμάτη σεζόν πως νιώθεις; Σωματικά, ψυχολογικά, πνευματικά.

– «Η κούραση ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη. Νομίζω ότι στο τέλος της χρονιάς ειδικά κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια να βελτιώσουμε τουλάχιστον την εικόνα μας και σε ένα σημείο τα καταφέραμε. Όπως είπα η κούραση υπάρχει, αλλά είναι πάρα πολύ μεγάλο το κίνητρο των αγώνων που έρχονται κι αυτό σου δίνει την ενέργεια που χρειάζεσαι, παράλληλα με τη σωστή προπόνηση και την απαραίτητη ξεκούραση».

Σχετικά άρθρα