«Κουμπώνει… ο Ιβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό»

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς φέρεται στο να βρίσκεται κοντά στο να αναλάβει τα ηνία του Παναθηναϊκού και ο έμπειρος κόουτς Μάνος Μανουσέλης, ανέλυσε την φιλοσοφία του 58χρονου προπονητή από το Μαυροβούνιο, τονίζοντας ότι «κουμπώνει» στους Πρωταθλητές. 

Ο Μάνος Μανουσέλης παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Nova ΣΠΟΡ FM 94.6 όπου και μίλησε για το ενδεχόμενο ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, αλλά και τους τελικούς της Α1.

«Είναι πολύ φανατικός της προπόνησης, μπαίνει στο γήπεδο και ξεχνάει να βγει, απαιτεί τα πράγματα να γίνονται με τον δικό του τρόπο και είναι μια προσωπικότητα σκληρή. Είναι υψηλού επιπέδου, αλλά το αν θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να πάει μαζί του στο Φάιναλ φορ του χρόνου κρίνεται και από το υλικό που θα έχει στα χέρια του. Αν αυτό είναι καλό, τότε μπορεί να τα καταφέρει», ανέφερε αρχικά ο Μάνος Μανουσέλης για να συνεχίσει λέγοντας:

«Ο Ιβάνοβιτς δεν είναι άνθρωπος που αλλάζει εύκολα φιλοσοφία. Ακολουθεί συγκεκριμένη τακτική. Απαιτεί και φτάνει στην καλή απόδοση στο παιχνίδι μέσω της προπόνησης. Δεν είναι προπονητής των παικτών, δεν κάνει χάρες. Όποιος μπει στο γήπεδο είναι υποχρεωμένος να κάνει ό,τι του πει ο Ιβάνοβιτς. Αυτός είναι ο τρόπος της δουλειάς του. Ταιριάζει το στυλ του με το σκληρό ελληνικό πρωτάθλημα. Για τις απαιτήσεις που έχει ο οπαδός του Παναθηναϊκού που θέλει την ομάδα του να παίζει το 100% της, τότε δείχνει πως… κουμπώνει ο συγκεκριμένος».

Για τους τελικούς της Α1 και την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό, ο Μάνος Μανουσέλης ανέφερε: «Δεν θα έλεγα ότι είδαμε συγκλονιστικά καινούργια πράγματα. Υπήρχε άγχος και πίεση για το αποτέλεσμα. Φοβάμαι πως στο βωμό του αποτελέσματος, θυσιάστηκαν πολλά πράγματα, όπως και οι ιδέες. Όλοι πήγαν στα κλασικά σχήματα, χωρίς νέους παίκτες. Και ο ρυθμός ήταν τέτοιος που δεν επέτρεπε κάτι καλύτερο. Θα είναι πολύ άδικο αν ρίξει κάποιος ευθύνη στους δύο προπονητές γι’ αυτό. Νομίζω πως αυτό το μπάσκετ θέλουμε, να κερδίζουμε δίχως να κοιτάμε το πώς».

Σχετικά άρθρα