Ρεχάγκελ: «Μπορεί να προκριθεί»

Ο άνθρωπος που οδήγησε την Ελλάδα στην κορυφαία της στιγμή στο πόδοσφαιρο δέκα χρόνια πριν, μίλησε για τη φετινή της πορεία στο Μουντίαλ. Ο Ότο Ρεχάγκελ υπογράμμισε πως τα κλειδιά για την επιτυχία είναι το πάθος, ο ενθουσιασμός και η ομαδικότητα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Sportday»:

Για το αν μπορεί να προκριθεί:

«Και βέβαια μπορεί να προκριθεί. Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ταιριάξουν όλα. Να υπάρχει πάθος, ενθουσιασμός και να είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Στο Παγκόσμιο όλες οι ομάδες είναι τοπ επιπέδου και δεν συγχωρούνται λάθη. Και βέβαια η ομάδα πρέπει να είναι απόλυτα “fit”. Το 2004 ήμασταν μόνο εγώ και ο Γιάννης στο τεχνικό τιμ, δεν είχαμε ούτε γυμναστές ούτε τίποτα, κι όμως είδατε ότι η ομάδα παρουσιάστηκε σε άψογη φυσική κατάσταση».

Για το γεγονός ότι φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από το 2004:

«Εμείς είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε με μια εξαιρετική φουρνιά, την οποία αποτελούσαν ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα υψηλού επιπέδου και είχαμε όλες τις προδιαγραφές για να πετύχουμε. Ναι, ήμασταν τυχεροί σε αυτό το κομμάτι του έμψυχου δυναμικού».

Για το ποιοι θα είναι οι παίκτες-κλειδιά της Ελλάδας στο Μουντιάλ:

«Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω εκατό τοις εκατό διότι δεν είμαι εγώ ο προπονητής. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η ομάδα θα πρέπει να είναι πανέτοιμη σωματικά και ψυχικά».

Για το γεγονός ότι ο Καραγκούνης έχει προαναγγείλει ότι αυτή θα είναι πιθανότατα η τελευταία του διοργάνωση με την Εθνική:

«Ο Καραγκούνης έχει παρουσιάσει μια πολύ μεγάλη καριέρα, είναι σύμβολο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει πάρει μέρος σε τόσα και τόσα τουρνουά και τελικές φάσεις. Έχει μια μεγάλη ευκαιρία να καταφέρει κάτι μεγάλο σε αυτό το Μουντιάλ που γι’ αυτόν θα είναι πολύ ξεχωριστό. Εμείς σαν προπονητές, εγώ κι ο Γιάννης (σ.σ.: Τοπαλίδης) δηλαδή, είχαμε πάντα μια πάρα πολύ καλή συνεργασία μαζί του. Είναι ένας άνθρωπος που έχει μεγάλο πάθος για το ποδόσφαιρο. Αγαπάει αυτό που κάνει και του ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας καλή επιτυχία».

Για το τι θα συμβούλευε τον Σάντος εν όψει Μουντιάλ:

«Είναι ένας έμπειρος προπονητής που ξέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο πολύ καλά και δεν χρειάζεται συμβουλές από κανέναν. Ξέρει από μόνος του τι πρέπει να κάνει».  

Σχετικά άρθρα