«Έπιασε δουλειά» ο Σάντος, τραυματίστηκε ο Ταχτσίδης

Μπορεί η πρώτη ουσιαστικά κανονική προπόνηση της εθνικής ομάδας, να συνοδεύτηκε στο μεγαλύτερο διάστημα της από βροχή, όμως αυτό διόλου επηρέασε την διάθεση των διεθνών, αν και ο τραυματισμός στο φινάλε του Ταχτσίδη, έφερε “σκιές” στα πρόσωπα του Σάντος και των συνεργατών του.

Παρά την βροχή πάνω από 2000 Βραζιλιάνοι αποθέωσαν τους διεθνείς από την κερκίδα του Μπατιστάο, δείχνοντας έμπρακτα το πόσο έχουν αγκαλιάσει την παρουσία της γαλανόλευκης ομάδας.

Η “αρνητική έκπληξη” ήταν μάλλον ο τραυματισμός του Ταχτσίδη, το ατομικό πρόγραμμα με τρέξιμο και σπριντ, που ακολούθησαν οι Τοροσίδης και Καραγκούνης (περισσότερο όμως για προληπτικούς λόγους, μετά από μικρές ενοχλήσεις, που είχαν μετά το ματς με την Βολιβία) και η απουσία του Γλύκου με μια μικρή μόλυνση στο μάτι. Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης έφυγε υποβασταζόμενος από τον γιατρό και τους φυσιοθεραπευτές, έχοντας γυρίσει τον αστράγαλο του, λίγο πριν το τέλος του διπλού. Αρχικά όλοι νόμιζαν ότι είναι κάτι απλό, όμως ο διεθνής μέσος έδειξε να πονάει αρκετά και αμέσως δέχτηκε την βοήθεια του ιατρικού τιμ.

Στα θετικά ασφαλώς η επιστροφή σε δράση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Πήρε μέρος σε όλη σχεδόν την διάρκεια της προπόνησης, με δεμένη πάντως την γάμπα, δείχνοντας ότι θα είναι έτοιμος μέχρι το Σάββατο. Μόνο στο διπλό στο τέλος, στην μία περιοχή, τον προστάτευσε ο Σάντος για να αποφύγει κάποια “άτυχη” κόντρα με αντίπαλο.

Στο κομμάτι της τακτικής ο Σάντος αποκάλυψε ότι σκέφτεται τριάδα στο κέντρο με Κατσουράνη, Κονέ και Μανιάτη, κάτι που προέκυψε μετά το εξαιρετικό φιλικό με την Βολιβία. Ο “Ιταλός” και ο Μανιάτης ήταν μαζί με τους μεσοεπιθετικούς της ομάδας (Σαμαρά-Λάζαρο στα αριστερά, Φετφατζίδη, σαλπιγγίδη στα δεξιά και Γκέκα, Μήτρογλου στην κορυφή) στις ειδικές ασκήσεις ανάπτυξης, του Πορτογάλου, ενώ μαζί με τον “Κατσούρ” και τους Σαλπιγγίδη, Γκέκα και Σαμαρά ήταν η 6άδα στο διπλό, εναντίον των υπόλοιπων παικτών (χωρισμένους σε κίτρινους και πράσινους).

Από νωρίς άλλωστε, οι διεθνείς είχαν δείξει το καλό κλίμα, που επικρατούσε, σε ένα χορταστικό μονό μπάσκετ (!) που έπαιξαν κάποιοι από τους παίκτες στο κλειστό. Τα αθλητικά προσόντα, αδιαμφισβήτητα, τα άλματα στο Θεό, λίγο με την τελική προσπάθεια δεν τα πήγαμε καλά. Πάντως η ομάδα των Φύσσα, Κατσουράνη, Μανωλά και Χριστοδουλόπουλου κέρδισε (αν και πιο κοντή) τους Καπίνο, Μόρα, Μήτρογλου και Σάμαρη με 7-6 μέσα σε έντονη αμφισβήτηση πάντως από τους ηττημένους… στην αναμονή για την τρίτη οι Σαμαράς, Κονέ, Ταχτσίδης και Καρνέζης, με τον Έλληνα γκολκίπερ να τους τρομοκρατεί όλους, με συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα και άψογο στυλ.

Κλίμα που θα συνόδευε και τη μίνι γιορτή που θα ετοίμαζαν για τους εορτάζοντες Παπασταθόπουλο (γενέθλια Δευτέρα) και Τοροσίδη (γενέθλια Τρίτη). Ας ελπίσουμε, ότι αύριο Τρίτη θα έχουμε ευχάριστα από το μέτωπο του Ταχτσίδη και τα χαμόγελα θα ξαναγυρίσουν.

ΥΓ Η Κολομβιανή δημοσιογράφος της τηλεόρασης απλά έκλεψε τα βλέμματα του ανδρικού πληθυσμού, κάνοντας άπαντες να μην βλέπουν καν τον αρχηγό Καραγκούνη, που έτρεχε δίπλα της.

Σχετικά άρθρα