Αρχική / Πολιτισμός / City life / Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πάτμου
Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πάτμου thumbnail
Διαγωνισμός για δημιουργούς, με βραβείο την υλοποίηση του καλύτερου σεναρίου σε συμπαραγωγή OTE TV και Sugarhigh Films

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πάτμου

Σεναριογράφοι και σκηνοθέτες, να η μεγάλη ευκαιρία να αναδείξετε τις καλύτερες ιδέες σας. Με θεματική μια «Καινούργια Αρχή», το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτμου προσκαλεί σεναριογράφους και σκηνοθέτες να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό Fade In. Ανθρώπινες σχέσεις, εσωτερικές αναζητήσεις ενός χαρακτήρα, κοινωνικά θέματα, ή ακόμη και φανταστικές καταστάσεις, όλα είναι αποδεκτά αρκεί να έχουν κεντρικό θέμα την «Καινούργια Αρχή».

ΤΟ ΕΠΑΘΛΟ: Το σενάριο που θα βραβευτεί θα γίνει ταινία μικρού μήκους σε συμπαραγωγή με το OTE TV και τη SUGARHIGH FILMS.

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΗ: Θα προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτμου (2015) και στα κινηματογραφικά κανάλια του OTE TV.ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ: Μια πενταμελής επιτροπή θα επιλέξει τα 5 επικρατέστερα σενάρια και τα ονόματα των δημιουργών θα ανακοινωθούν στις 15 Ιουλίου. Η αξιολόγηση των σεναρίων θα γίνει από τους Τάσο Μπουλμέτη (σκηνοθέτη), Αλεξάνδρα Μπουσίου (παραγωγό), Στηβ Κρικρή (σκηνοθέτη, καλλιτεχνικό διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου), Γρηγόρη Κοκκινάκη (προϊστάμενο κινηματογραφικών καναλιών OTE TV και VOD), Αγάθη Δαρλάση (σεναριογράφο, SUGARHIGH lab director, επικεφαλής διαγωνισμού).

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕΝΑΡΙΩΝ: Οι δημιουργοί θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στην Πάτμο κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Θα παρακολουθήσουν διήμερο εργαστήριο pitching σεναρίου και θα παρουσιάσουν το σενάριό τους στην επιτροπή σε πραγματικές συνθήκες αγοράς, προκειμένου να επιλεχθεί το καλύτερο.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ-ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Όσοι θέλουν μπορούν να καταθέσουν σενάριο μικρού μήκους (διάρκειας 5-18 λεπτών) μέχρι τις 27 Ιουνίου 2014. Τα σενάρια θα πρέπει να πραγματεύονται κάποια από τις 5 παρακάτω αφηγηματικές έννοιες: Ένα νέο ξεκίνημα. Τη μετάβαση από μία κατάσταση σε κάποια άλλη. Μία δημιουργική αναγέννηση. Την αναζήτηση νέας ταυτότητας. Την απελευθέρωση από μία περιοριστική συνθήκη (εξωτερική ή εσωτερική). Η συμμετοχή είναι δωρεάν μέχρι τις 10 Ιουνίου. Από 11-27 Ιουνίου, το κόστος συμμετοχής είναι 15 ευρώ. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 26 Ιουλίου και η ταινία του θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο του 2014, σε συμπαραγωγή του OTE TV και της SUGARHIGH FILMS.Καταληκτική ημερομηνία αποστολής σεναρίων: 27 Ιουνίου 2014, 13.00.


Πηγή: www.doctv.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X