Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / 5 κινήσεις που αξίζει να στηρίξουμε στην πόλη
5 κινήσεις που αξίζει να στηρίξουμε στην πόλη thumbnail
Οι αυτο-οργανωμένες παρέες που βοηθούν στην πράξη θέτουν νέους όρους και πάνε τα νέα ήθη ένα βήμα παραπέρα

5 κινήσεις που αξίζει να στηρίξουμε στην πόλη

 


Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ: «Μέχρι να σταματήσουν να υπάρχουν άστεγοι στους δρόμους, είμαστε όλοι προδότες. Γιατί να υπάρχουν τόσοι άνθρωποι στο δρόμο, όταν υπάρχουν τόσα άδεια κτίρια;». Στην είσοδο της πρώτης Κοινωνικής Πολυκατοικίας, εθελοντές συζητάνε τα αυτονόητα καθώς μεταφέρουν έπιπλα. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν προσφερθεί στην οργάνωση: ένα ξενοδοχείο, μία πολυκατοικία και 50 διαμερίσματα που περιμένουν και αυτά να εξοπλιστούν και να γεμίσουν με κόσμο. Οι Ανθρώπινοι Άνθρωποι πήραν ένα κτίριο-φάντασμα στην καρδιά της Αθήνας, το επίπλωσαν με τη βοήθεια εθελοντών και λείπει μόνο η σχετική άδεια από τον δήμο. Εκτός από είδη για εξοπλισμό σπιτιού, ή εργασία, μπορείτε να προσφέρετε ακόμα και σπίτια. Info: Λυκούργου 16, 152 31 Χαλάνδρι, τηλ. 210 6727.250, info@anthropinoi-anthropoi.gr

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ: Το έργο του είναι ανεκτίμητο. Το κέντρο φέρνει στον κόσμο παιδιά, βοηθάει καρκινοπαθείς… Εθελοντές παρέχουν, χωρίς αμοιβή, πρώτες βοήθειες, ιατρικές εξετάσεις, φάρμακα σε ανασφάλιστους ή/και άνεργους. Το ΜΚΙΕ χρειάζεται εκτός από δωρεές φαρμάκων και εθελοντές γιατρούς. Info: ΜΚΙΕ, εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης, 200 μέτρα μετά την Τροχαία Ελληνικού. Δευτ./Παρ. 10:00-20:00, Σάββατο 10:00-14:00. Τηλ. 210. 9631. 950

ΤΟ (ΑΔΕΙΟ) ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ: Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είναι άνεργος αλλά προσφέρει στους συνανθρώπους του τροφή, αλληλεγγύη και σεβασμό, χάρη στη φορητή κουζίνα του, τους φίλους του και τη διάθεσή του (που μερικές φορές αγγίζει τα όρια του Ανεξήγητου). Πρόσφατα απέκτησε με τη βοήθεια του δήμου ένα σπίτι (το ονόμασε το Άδειο Σπίτι) και ζητά ηλεκτρολόγους και υδραυλικούς προκειμένου να ολοκληρωθεί. ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΒΙΟ.ΜΕ.: Εμείς αγοράσαμε ένα γιγαντιαίο καθαριστικό τζαμιών με ξίδι και άρωμα πεύκο προς 1 ευρώ. Μιλάμε για την πρώτη βιομηχανία στην Ελλάδα που έγινε αυτοδιαχειριζόμενη. Η ΒΙΟ.ΜΕ. εγκαταλείφθηκε από την πρώην εργοδοσία μετά την πτώχευση της μητρικής Φίλκεραμ Τζόνσον. Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ., απλήρωτοι επί πολλούς μήνες και τελικά με επίσχεση εργασίας, διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους. Με ασφαλιστικά μέτρα κατόρθωσαν να δεσμεύσουν τα μηχανήματα και όσα υλικά είχαν απομείνει, παίρνοντας το εργοστάσιο στα χέρια τους. Μέχρι να νομιμοποιηθεί η λειτουργία του από το κράτος παράγουν προϊόντα όχι για κέρδος αλλά για την επιβίωση του εργοστασίου.

Κ*ΒΟΞ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Ένα κέντρο υγείας για όλους τους Αθηναίους. Η αυτο-οργανωμένη ομάδα υγείας στα Εξάρχεια είναι αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας των κατοίκων αλλά και των συλλογικοτήτων της περιοχής. Σκοπός της είναι να παρέχει πρωτοβάθμια περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη σε όποιον έχει ανάγκη, χωρίς διακρίσεις. Ζητούνται γιατροί διότι οι ασθενείς που επισκέπτονται το κέντρο είναι πολλοί. Είναι επίσης ανοικτό σε νοσηλευτές και φαρμακοποιούς που θα ήθελαν να προσφέρουν υπηρεσίες, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο θέλει να βοηθήσει προσφέροντας φάρμακα.

Info: ΑΔΥΕ, Αραχώβης 56, Κ*ΒΟΧ, Πλατεία Εξαρχείων, τηλ. 6938.92.68.00, καθημερινά 12:00-20:00


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X