Αρχική / Υγεία / Προστατέψετε τα παιδιά σας από τα κουνούπια
Προστατέψετε τα παιδιά σας από τα κουνούπια  thumbnail
Επειδή τα μωρά και τα μικρά παιδιά έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα, τα τσιμπήματα των κουνουπιών δεν είναι τόσο ανώδυνα, αφού μπορούν να προκαλέσουν από ήπιες αλλεργικές αντιδράσεις έως σοβαρές γενικευμένες λοιμώξεις

Προστατέψετε τα παιδιά σας από τα κουνούπια

Επειδή τα μωρά και τα μικρά παιδιά έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα, τα τσιμπήματα των κουνουπιών δεν είναι τόσο ανώδυνα, αφού μπορούν να προκαλέσουν από ήπιες αλλεργικές αντιδράσεις ( φαγούρα, κοκκινίλες κλπ.) έως σοβαρές γενικευμένες λοιμώξεις, που απαιτούν ακόμα και θεραπεία με αντιβίωση.Επειδή απαγορεύετε να βάλετε οποιαδήποτε εντομοαπωθητική κρέμα ή spray στα μωρά, προστατέψτε τα βάζοντας κουνουπιέρα στην κούνια τους ή το καρότσι τους. Στα μεγαλύτερα παιδιά μπορείτε να βάλετε κάποιο εντομοαπωθητικό, αλλά όχι στα χεριά τους γιατί μπορεί να τα βάλουν στο στόμα. Αν φοβάστε την απευθείας επαφή με το δέρμα, ψεκάστε πάνω στα ρούχα τους. Φοράτε τους φαρδιά και ανοιχτόχρωμα ρούχα και, αν γίνεται, ρούχα που καλύπτουν μεγάλο μέρος του σώματος τους, π.χ. μακριά παντελονάκια. 


Κάντε τους καθημερινά μπάνιο, ακόμα και δυο φορές την ημέρα για να απομακρύνετε τον ιδρώτα. Χρησιμοποιήστε εντομοαπωθητικά υγρά ή ταμπλέτες στο σπίτι όλο το 24ωρο και, αν έχετε μεγάλο πρόβλημα κουνουπιών, κάντε απεντόμωση. Χρησιμοποιήστε φυτικά εντομοαπωθητικά, όπως γλαστράκια με βασιλικό κλπ. Βάλτε σίτες στις πόρτες, τα παράθυρα, τους φεγγίτες κλπ. Χρησιμοποιείτε ανεμιστήρες ή κλιματιστικά. Απομακρύνετε τα στάσιμα νερά, από όπου υπάρχουν στο σπίτι ή τον κήπο. Αν έχετε κήπο ή γλάστρες στο μπαλκόνι, προτιμήστε να ποτίζετε τις πρωινές ώρες. Καθαρίζετε συχνά τον κήπο σας και κουρεύετε το γκαζόν. 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X