«Τι ομάδα είναι ο κ. Τζώρτζογλου;»

Σε κοινή τους ανακοινωση η ΠΑΕ Εργοτέλης, ο ερασιτέχνης και οι Νέοι του συλλόγου για τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκου Τζώρτζογλου.

Η ανακοίνωση:

«Με αφορμή τις διαδοχικές πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκου Τζώρτζογλου, μέσω των οποίων λασπολογεί κατά του Συλλόγου μας και των ανθρώπων του, η ΠΑΕ, ο Γ.Σ. και οι Νέοι Εργοτέλη επιθυμούν να σημειώσουν τα ακόλουθα.

Η αρχική μας πρόθεση ήταν να μην απαντήσουμε σε μια πλευρά που αναζητά εναγωνίως τη δημοσιότητα και όταν δεν υπάρχει ανάλογη αφορμή, φροντίζει να τη δημιουργήσει (όπως συνέβη αρκετές φορές κατά τη διάρκεια και της φετινής αγωνιστικής περιόδου μέσω έκτακτων “εμφανίσεων”). Επειδή όμως – με πρακτικες γκεμπελισμού – κάποιοι εμμένουν σε κατηγορίες και ψεύδη εναντίον του Εργοτέλη, πιστοί στην τακτική «πες, πες, στο τέλος κάτι θα μείνει», η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Έχουμε, άλλωστε, αποφασίσει ότι δεν θα αφήνουμε αναπάντητο οτιδήποτε προσβάλει το Σωματείο και τους ανθρώπους του (κι αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους…).

Σχετικά με το ζήτημα των εκλογών της ΕΠΣΗ, ο Γ.Σ. Εργοτέλης είχε δημοσιοποιήσει την πρόθεση να στηρίξει τους ικανότερους υποψηφίους από όλες τις παρατάξεις και αυτό ακριβώς έκανε, ψηφίζοντας συμβούλους και της παράταξης Τζώρτζογλου, όπως για παράδειγμα τους κ.κ. Βοζικάκη, Βαβουρανάκη, Παπαγγελή και Παλλήκαρη. Δεν θα μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να υποστηρίξουμε στο σύνολό της μια παράταξη, το ψηφοδέλτιο της οποίας εμπεριείχε αποδεδειγμένα εχθρούς του Εργοτέλη (και δεν αναφερόμαστε στον Κο Τζώρτζογλου).

Αναφορικά με την ένσταση που κατέθεσαν δέκα ομάδες – μεταξύ αυτών και οι Νέοι Εργοτέλη – για την αντικανονική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία τεσσάρων ανενεργών Σωματείων, τονίζουμε ότι αυτή κατατέθηκε πριν γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα, επομένως θα στρεφόταν εναντίον όποιας παράταξης κι αν επικρατούσε. Συμφωνούμε ότι, με δεδομένη τη συντριπτική νίκη της παράταξης Τζώρτζογλου, η ένσταση δεν έχει πλέον καμιά ουσία, όμως τη νομιμότητά της θα την κρίνουν τα αρμόδια δικαστήρια. Συγχαίρουμε τον Κο Τζώρτζογλου για τη νίκη του και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του.

Δεν αμφισβητεί κανείς τη μεγάλη προσφορά του Κου Τζώρτζογλου στον Εργοτέλη και γι’ αυτό τον ευγνωμονούν οι λίγοι (όπως τους χαρακτηρίζει) φίλαθλοι της ομάδας. Ωστόσο, με τις δημόσιες τοποθετήσεις του από τότε που – με δική του απόφαση – αποχώρησε από τον Εργοτέλη και κυρίως την τελευταία διετία, μόνο καλό δεν προσφέρει στην ομάδα που ο ίδιος λέει ότι αγαπάει. Η προσφορά του δεν τον νομιμοποιεί να κατηγορεί και να πετάει λάσπη σε ανθρώπους, οι οποίοι με μεγάλο κόστος και προσωπικό κίνδυνο προσπαθούν να κρατήσουν τον Εργοτέλη όρθιο στα δυο δυσκολότερα χρόνια της σύγχρονης ιστορίας του. Η εντελώς διαφορετική στάση του άλλοτε συνεταίρου του, Γιώργου Σουλτάτου, του οποίου η προσφορά στον Εργοτέλη είναι τουλάχιστον ισάξια, θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα για τον Κο Τζώρτζογλου.

Καλούμε τον Κο Τζώρτζογλου να μας πει ποιοι είναι οι έμμισθοι παράγοντες-διαχειριστές του Εργοτέλη και από ποιον αμείβονται. Ας μην κρατάει άλλο σε αγωνία τους φιλάθλους και ας μιλήσει με ονόματα και αποδείξεις. Ας μας πει, επίσης, ποιους εξ’ αυτών έχει «ευεργετήσει», ώστε να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις μ’ εκείνους που έχουν πραγματικά ευεργετήσει τον ίδιο.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε την προσπάθεια να κρατήσουμε τον Εργοτέλη όρθιο για να μην καταλήξει έρμαιο στις ορέξεις κάποιων μετά το θάνατο του αείμνηστου Απόστολου Παπουτσάκη, απευθύναμε κάλεσμα σε όποιον Εργοτελίτη θέλει και μπορεί να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο. Στο κάλεσμα αυτό ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν και είναι οι ίδιοι που εδώ και δυο χρόνια υπηρετούν τον Σύλλογο, είτε κατέχουν κάποιο διοικητικό αξίωμα είτε όχι. Ανάμεσά τους είναι και Εργοτελίτες με πολύ μεγάλο παρελθόν στον Σύλλογο, όπως οι οικογένειες Συγγενίδη και Γιαννουλάκη, οι οποίες υπηρετούσαν τον Εργοτέλη όταν ο κ. Τζώρτζογλου δεν ήξερε καν προς τα που πέφτει το Μαρτινέγκο (και μάλιστα ως πρόεδρος του Ασημίου είχε στερήσει μια άνοδο από την ομάδα μας…).

Καλούμε τον Κο Τζώρτζογλου, αν πραγματικά επιθυμεί, να βοηθήσει ή και να συμμετέχει στη διοίκηση της ΠΑΕ Εργοτέλης, η οποία δεν έχει ούτε το δικαίωμα ούτε την πρόθεση να αποκλείσει οποιονδήποτε θέλει και μπορεί να συνεισφέρει στο δύσκολο αγώνα της. Μπορεί επίσης ακόμα και να αναλάβει άμεσα την ΠΑΕ, διοικητικά ή και μετοχικά. Είναι προφανές, ωστόσο, ότι δεν επιθυμεί να πράξει κάτι τέτοιο στη Σούπερ Λίγκα. Στη Δ’ Εθνική ήθελε τον Εργοτέλη προ ολίγων μηνών και τώρα που δεν υπάρχει αυτή η Κατηγορία, προφανώς τον εξυπηρετεί ακόμα καλύτερα το σενάριο της Γ’ Εθνικής…

ΥΓ. Θα είχε ενδιαφέρον να μας πει επιτέλους ο Κος Τζώρτζογλου, εφόσον έχει κατασταλάξει, τι ομάδα είναι…»

Σχετικά άρθρα