Αρχική / Διατροφή / Έχω κάνει πολλές προσπάθειες να χάσω κιλά, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τι μου προτείνετε;
Έχω κάνει πολλές προσπάθειες να χάσω κιλά, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τι μου προτείνετε; thumbnail

Γεωργία, 25 ετών

Πριν 7 μέρες έκανα την κορούλα μου αλλά έχω πολλά κιλά που πρέπει και θέλω να χάσω.

Έχω κάνει πολλές προσπάθειες να χάσω κιλά, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τι μου προτείνετε;

Ρωτά η αναγνώστρια μας Γεωργία

Καλησπέρα, είμαι 25 ετών και ζυγίζω 97 κιλά. Πριν 7 μέρες έκανα την κορούλα μου αλλά έχω πολλά κιλά που πρέπει και θέλω να χάσω. Άρχισα να παχαίνω στην εφηβεία. Στα 15 μου ζύγιζα 65 κιλά, στα 21 μου έφτασα τα 70 και από τα 21 μέχρι και σήμερα πήρα όλα τα υπόλοιπα κιλά. Δηλαδή μέσα σε μια τετραετία.. Να αναφέρω οτι στις 18/7/2009 που έκλεισα τα 21 έφυγα από την Ελλάδα και μέχρι τώρα μένω Ολλανδία. Δεν άλλαξα διατροφικές συνήθειες. Έκανα άπειρες προσπάθειες για να χάσω κιλά αλλά αντι για καλά αποτελέσματα όλα είναι πολύ χειρότερα. Το 2011 έμαθα οτι μπορώ να κάνω παιδί μόνο με εξωσωματική  επειδή είχε πρόβλημα ο σύζυγος μου. Η πρώτη προσπάθεια έγινε τον Νοέμβριο του 2012 αλλά απέβαλατον πρώτο μήνα και η δεύτερη 3 μήνες μετά την αποβολή. Έτσι το Νοέμβριο του 2013 απέκτησα την κορούλα μου. Στην εγκυμοσύνη πήρα 4 κιλά διότι ανέβασα ζάχαρο και για να αποφύγω την ινσουλίνη έκανα διατροφή. Ξεκίνησα την εγκυμοσύνη 98 κιλά και γέννησα 102. Σ¨ημερα είμαι 97. Δεν θηλάζω και κάνω σύνεχεια προσπάθειες να αδυνατήσω. Εδώ και τρεις μέρες τρώω μόνο κουνουπίδι. Δεν με χορταίνει και πεινάω συνέχεια. Την συμβουλή σας παρακαλώ τι να κάνω. Θέλω πολύ να χάσω 30 κιλά.
Απαντάει η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Φιλίππου Αμαλία


Αγαπητή φίλη, καταρχάς συγχαρητήρια για την πρόσφατη απόκτηση της κορούλας σου, εύχομαι ότι καλύτερο. Όσον αφορά το θέμα του βάρους που σε απασχολεί, δυστυχώς δεν αναφέρεις πουθενά το ύψος σου ώστε να υπολογίσουμε το Δείκτη Μάζας Σώματός σου και να εκτιμήσουμε το υγιές για εσένα σωματικό βάρος. Όπως και να έχει από αυτά που γράφεις αντιλαμβάνομαι τη δυσαρέσκειά σου για το σώμα σου και την επιθυμία σου να επαναφέρεις τη γραμμή σου, χάνωντας αρκετά κιλά. Σε κάθε περίπτωση μια μονοφαγική, στερητική δίαιτα που περιλαμβάνει μόνο κουνουπίδι δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα που θα έχουν διάρκεια πάνω από μερικές μέρες. (για πόσο καιρό θα μπορέσεις να ακολουθήσεις αυτή τη δίαιτα και αναλογίσου τι θρεπτικά συστατικά στερείσαι;) Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ακολουθήσεις μια ολιστική προσέγγιση. Πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου έναν ξεκάθαρο στόχο που θα τον επιμερίζεις σε μικρούς και εφικτούς στόχους κάθε φορά, να εντοπίσεις σημαντικά για εσένα κίνητρα, να μάθεις να αυτοπαρακολουθείσαι, να ελέγχεις τα γύρω σου ερεθίσματα και να κάνεις μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές διατροφικής συμπεριφοράς, όχι απλά μια δίαιτα. Ένας κλινικός διαιτολόγος θα σε μυήσει και θα σε εκπαιδεύσει στις παραπάνω τεχνικές, θα σου παράσχει τη στήριξη και την ανατροφοδότηση που χρειάζεσαι στη προσπάθεια σου αυτή, αλλά και θα σε κατευθύνει σωστά και υπεύθυνα όσον αφορά τη διατροφή σου, δίνοντάς σου μικρά και εύκολα εφαρμόσιμα διατροφικά tips για τον έλεγχο της πείνας, τη σύσταση των γευμάτων, τον τρόπο που πρέπει να τα καταναλώνεις και κυρίως σχεδιάζοντας για εσένα ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα που θα "ακουμπάει" πάνω στις ανάγκες και τις συνήθειες σου έτσι ώστε να μπορέσεις να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου και να το διατηρήσεις σε βάθος χρόνου. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτύχεις όχι απλά θετικά αλλά και μόνιμα αποτελέσματα. Καλή επιτυχία!

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X