Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Εχασαν στον Αρειο Πάγο οι καθαρίστριες -Δεν επιστρέφουν στο ΥΠΟΙΚ
Εχασαν στον Αρειο Πάγο οι καθαρίστριες -Δεν επιστρέφουν στο ΥΠΟΙΚ   thumbnail

Εχασαν στον Αρειο Πάγο οι καθαρίστριες -Δεν επιστρέφουν στο ΥΠΟΙΚ

Δεκτή έκανε ο Αρειος Πάγος την αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της πρωτόδικης απόφασης με την οποία έπρεπε να επιστρέψουν στο υπουργείο Οικονομικών οι 393 απολυμένες καθαρίστριες που εργάζονταν τα τελευταία χρόνια με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.


Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο ανανέωσε για ένα τρίμηνο την θέση τους σε διαθεσιμότητα, γεγονός που σημαίνει ότι θα παραμείνουν σε αυτό το καθεστώς λαμβάνοντας το 75% του μισθού τους. Η αγωνία πάντως θα παραταθεί, αφού το Δημόσιο έχει καταθέσει και αίτηση αναίρεσης, η οποία θα κρίνει τελεσίδικα το θέμα με τη συζήτηση να γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου.


Την απόφαση του Αρείου Πάγου την ανακοίνωσε στις καθαρίστριες ο συνήγορος τους. Εκείνες την υποδέχτηκαν με φωνές και κλάματα.


Επεισόδια αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Οικονομικών – Πληροφορίες για δύο τραυματίες – Στο γραφείο Χαρδούβελη τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Με κλάματα και οργή υποδέχτηκαν οι απολυμένες καθαρίστριες την ανακοίνωση της αρνητικής απόφασης του Αρείου Πάγου για την επανατοποθέτησή τους. 

Οι καθαρίστριες και σήμερα για 37 συνεχόμενη ημέρα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για συγκρούσεις έξω από το κτήριο και για δύο τραυματίες.

Στο πλευρό των απολυμένων καθαριστριών έξω από από το ΥΠΟΙΚ βρίσκονται μέλη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αυτή την ώρα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τέσσερις βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται στο γραφείο του νέου υπουργού, Γκίκα Χαρδούβελη. Μεταξύ αυτών είναι ο Γιώργος Βαρεμένος και η Νάντια Βαλαβάνη.   

Σημειώνεται ότι ο Άρειος Πάγος την Πέμπτη έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών που ζητούσε να ανασταλεί προσωρινά η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την επανατοποθέτηση των καθαριστριών που απασχολούνται στο Υπουργείο Οικονομικών με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.


Στις 15 Μαΐου, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ακύρωσε τις απολύσεις 397 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και διέταζε την προσωρινή εκτέλεση της κρίσης του. Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών προσέφυγε στον Άρειο Πάγο κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου, ζητώντας την αναστολή της εκτέλεσης.


Σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου, το υπουργείο Οικονομικών δεν υποχρεούται να επανατοποθετήσει προσωρινά τις καθαρίστριες. 


Πηγή: www.iefimerida.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X