Φίνμπο και εναλλακτική Ριέρα

Στο φουλ είναι πια η μεταγραφική κινητικότητα στον Ολυμπιακό , με τις υποθέσεις να παίρνουν σιγά σιγά το δρόμο τους και να προστίθενται σημαντικά εργαλεία στο ρόστερ για τη νέα χρονιά. 

Ανακοινώθηκε ήδη χτες η απόκτηση του Γκεβόργκ Γκαζαριάν, με τον διεθνή Αρμένιο να είναι μία λύση για τα άκρα της επίθεσης πίσω από τις βασικές επιλογές. 

Είναι πολύ προχωρημένη η μεταγραφή του δεξιού μπακ-χαφ Ομάρ Ελαμπντελαουί, με τον διεθνή Νορβηγό να έρχεται ως ελεύθερος από την Μπραουνσβάιγκ και να υπογράφει για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο 23χρονος άσος θεωρείται επίσης μια σημαντική προσθήκη για τη θέση στην οποία ξεκινά ως βασική επιλογή ο Λεάντρο Σαλίνο. 

Για τη θέση του σέντερ φορ όλη η προσπάθεια γίνεται για τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον, με συνεχείς επαφές με την πλευρά του παίκτη και προσπάθεια να πέσουν οι απαιτήσεις της Χέρενφεν. Ως εναλλακτική επιλογή αν δεν γίνει του Ισλανδού, ο Ολυμπιακός βλέπει ζεστά την περίπτωση του Ισπανού φορ της Οσασούνα, του Οριόλ Ριέρα. Ο 26χρονος επιθετικός που έχει ξεκινήσει από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, έκανε φέτος μια πολύ καλή σεζόν στην Πριμέρα, πετυχαίνοντας 13 γκολ σε 37 συμμετοχές. 

Εν τω μεταξύ φαίνεται να επανέρχονται στο προσκήνιο δύο «παγωμένες» υποθέσεις από την Ισπανία, του Πάπε Ντιοπ της Λεβάντε για τη μεσαία γραμμή και του Νορντίν Άμραμπατ, του Μαροκινού που έπαιξε φέτος στη Μάλαγα δανεικός από την Γαλατά. Κι είναι δύο παίκτες που από την αρχή του μεταγραφικού σχεδιασμού είχαν ξεχωριστή θέση στις προτιμήσεις των ερυθρόλευκων. 

Περισσότερα για τα μεταγραφικά ενδέχεται να γίνουν γνωστά στο Παγκόσμιο συνέδριο της Θύρας 7, το Σάββατο στο Καραϊσκάκη, με την παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη. Οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού θα τιμήσουν τον πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Σωκράτη Κόκκαλη.

Σχετικά άρθρα