Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Όχι άλλα καρφιά για τους άστεγους!
Όχι άλλα καρφιά για τους άστεγους! thumbnail

Όχι άλλα καρφιά για τους άστεγους!

Σε έναν κόσμο που δεν αφήνει τους άστεγους ούτε να κοιμηθούν σε κάποιο πεζούλι, οι Βρετανοί αναρχικοί ακτιβιστές παίρνουν πρωτοβουλία.

Η απαγόρευση του ύπνου σε παγκάκια, σε αεραγωγούς έξω από καταστήματα ή κάτω από γέφυρες, μέρη που θα μπορούσαν να κρατήσουν ζεστό ή να προφυλάξουν από τη βροχή κάποιον άστεγο, γίνεται με την τοποθέτηση μεταλλικών καρφιών. Τα καρφιά καθιστούν αδύνατο όχι μόνο το να κοιμηθεί αλλά ακόμα και να ξαποστάσει κάποιος.
Οι ακτιβιστές του The Accidental Anarchist καλούν σε κινητοποίηση και προτείνουν να καλυφθούν τα καρφιά με τσιμέντο, να φωτογραφηθούν οι δράσεις και να εξαπλωθούν σε κάθε μέσο στο διαδίκτυο. Μπορεί να μην είναι λύση για το πρόβλημα των αστέγων, είναι όμως μια στοιχειώδης υποστήριξη.
Οι ακτιβιστές προτείνουν να χρησιμοποιηθεί τσιμέντο ταχείας πήξης, πάντα με προσοχή για να μην καταστρέψουμε και να μη λερώσουμε τριγύρω. Θέλουμε μόνο να καλύψουμε τα καρφιά, όχι να βανδαλίσουμε το μέρος. Χρησιμοποιούμε σκληρό πλαστικό κολλημένο σε ένα κομμάτι κόντρα πλακέ για να κρατήσουμε το τσιμέντο χωρίς να τρέξει από το πλαίσιο του πεζουλιού. Φωτογραφίζουμε τη δράση μας και την ανεβάζουμε στο ίντερνετ, σε όσες περισσότερες σελίδες μπορούμε, εξαπλώνοντας το κίνημα υποστήριξης.


Πηγή: www.doctv.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X