Με ανανεωμένο ρόστερ και Έλληνα προπονητή η Αυστραλία

Τρίτο σερί Μουντιάλ για την Αυστραλία, σ’ αυτή τη διοργάνωση όμως τα «καγκουρό» δεν κατεβαίνουν με τις προσδοκίες των δύο προηγούμενων. Και όχι μόνο λόγω του ότι η κλήρωση την έφερε αντιμέτωπη με τις φιναλίστ του περασμένου Μουντιάλ, Ισπανία και Ολλανδία, και την ζόρικη Χιλή, αλλά και λόγω της σημαντικής ανανέωσης που επιχειρείται από τη στιγμή που ανέλαβε το «τιμόνι» ο Αγγελος Ποστέκογλου.
Η νεανική Αυστραλία ξεκινά τις υποχρεώσεις της κόντρα στη Χιλή, το θετικό όμως είναι πως για πρώτη φορά ο Έλληνας προπονητής δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών.
«Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μια ιδιαίτερη περίσταση. Δεν είναι τόσο άπειρος όσο λέει ο κόσμος. Επειδή είμαι Αυστραλός θα έπρεπε να κοουτσάρω ως τα 100 για να πει κανείς ότι είμαι έμπειρος. Εγώ θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω. Το απολαμβάνω» τόνισε στην επίσημη συνέντευξη Τύπου της Αυστραλίας ο Ποστέκογλου, ενώ ο ηγέτης των Αυστραλών, Τιμ Κέιχιλ, εκφράζοντας ανοιχτά την στήριξή του στις αλλαγές που επέβαλε τους τελευταίους μήνες ο Ποστέκογλου, πρόσθεσε «Πιστεύω σ’ αυτά που έχουμε διδαχθεί το τελευταίο τρίμηνο, πιστεύω σε μας και την τακτική που ο προπονητής μας ακολουθεί».
Από τη συνέντευξη στα Μέσα δεν έλειψαν και τα … mind games από πλευράς Ποστέκογλου «Αν δει κανείς τη φόρμα της Χιλής είναι αναμφίβολα ισοδύναμοι με τις άλλες ομάδες του Ομίλου. Ο τρόπος που μιλούν, οι φιλοδοξίες τους, δεν ελπίζουν μόνο σε πρόκριση από τον όμιλο, αλλά αισθάνονται ότι μπορούν να κάνουν κάτι καλό στη διοργάνωση. Αλλά η πίεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι μοναδική. Οι κορυφαίες ομάδες μπορεί να λυγίσουν, οι πιο απίθανες ομάδες μπορεί να υψώσουν ανάστημα», και ξεκαθάρισε –μετά και τις «ομορφιές» της διαιτησίας στη χθεσινή πρεμιέρα- πως δεν ασχολείται με τους ρέφερι.
Πιθανότατα με 4-3-3 ή 4-2-3-1 θα παραταχθεί η Αυστραλία κόντρα στη Χιλή, τα δύο αυτά σχήματα δοκιμάστηκαν κατά κόρον τις τελευταίες ημέρες. Μοναδικό ερωτηματικό, που θα κρίνει και την τελική επιλογή σχήματος του Ποστέκογλου, το αν είναι σε θέση να ξεκινήσει βασικός ο πολύπειρος, δυναμικός χαφ Μαρκ Μπρεσιάνο, ο οποίος έκανε ένα καλό ημίωρο-προερχόμενος από τραυματισμό- κόντρα στην Κροατία. 
Αν ξεκινήσει τελικά ο Μπρεσιάνο, θα αγωνιστεί μπροστά από τους στόπερ (οι Σπιράνοβιτς και Ουίλκινσον κερδίζουν στο νήμα τον ΜακΓκόουαν), με τους Γέντινακ και Μίλιγκαν πιο μπροστά του στα χαφ, ειδάλλως, το σχήμα γυρίζει σε 4-2-3-1, με έναν εκ των Χάλοραν ή Βίντοσιτς να παίζει πίσω από τον φουνταριστό. Στα άκρα θα ξεκινήσουν οι Τόμι Οαρ και Μάθιου Λέκι, με τον Κέιχιλ στο κεφάλι της επίθεσης.
Πιθανή ενδεκάδα: Ράιαν – Ντέιβιντσον, Σπιράνοβιτς, Ουίλκινσον, Φράνιτς – Μπρεσιάνο, Γέντινακ, Μίλιγκαν – Λέκι, Οαρ, Κέιχιλ

Σχετικά άρθρα