Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Απόφαση βόμβα για την οικονομία! Εκατομμύρια στους ένστολους
Απόφαση βόμβα για την οικονομία! Εκατομμύρια στους ένστολους thumbnail
Περίπου 460 εκατ. ευρώ είναι το ποσό που πρέπει να επιστραφεί στους ενστόλους για τις περικοπές των μισθών τους από τον Αύγουστο του 2012 έως σήμερα, αν τελικά πράγματι η απόφαση του ΣτΕ αφορά το σύνολο των περικοπών που έχουν υποστεί στις αποδοχές τους οι στρατιωτικοί και οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας.

Απόφαση βόμβα για την οικονομία! Εκατομμύρια στους ένστολους

Περίπου 460 εκατ. ευρώ είναι το ποσό που πρέπει να επιστραφεί στους ενστόλους για τις περικοπές των μισθών τους από τον Αύγουστο του 2012 έως σήμερα, αν τελικά πράγματι η απόφαση του ΣτΕ αφορά το σύνολο των περικοπών που έχουν υποστεί στις αποδοχές τους οι στρατιωτικοί και οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας. Το ποσό αυτό αναμένεται να ξεπεράσει ακόμα και το 1 δισ. στην περίπτωση που προστεθούν τα αναδρομικά που πρέπει να δοθούν στους δικαστές – που έχουν ήδη δικαιωθεί – αλλά και στους εκπαιδευτικούς, η υπόθεση των οποίων θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Real.gr το θηριώδες αυτό ποσό αυτό προκύπτει έως εξής: Τα αναδρομικά από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2012 είναι 90 εκατ. ευρώ και οι μόνιμες περικοπές του 2013 είναι 230 εκατ. ευρώ. 

Στα ποσά αυτά πρέπει να προστεθούν άλλα 100 εκατ. ευρώ από τις συντάξεις των ενστόλων αλλά και έξτρα 50 εκατ. ευρώ που προέκυψαν από την επίπτωση της μείωσης των αποδοχών τους στις μισθολογικές προαγωγές τους. Φυσικά εκτός από αυτά τα 460 εκατ. ευρώ πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα και για τα περίπου 350 εκατ. ευρώ που αφορούν το 2014 και είχαν υπολογιστεί στον προϋπολογισμό. 

Ο πονοκέφαλος είναι διπλός για την κυβέρνηση, αν συνυπολογιστεί και η πρόσφατη απόφαση του μισθοδικείου που προβλέπει την αποκατάσταση των μισθών και των δικαστικών. Πρώτοι υπολογισμοί του ΥΠΟΙΚ εκτιμούν πως αν γίνει αυτό η επιβάρυνση στον προϋπολογισμό θα αφορά άλλα 200 εκατ. ευρώ.


Της Κάτιας Μακρή, διαβάστε περισσότερα στο www.real.gr[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X