Βαρούχας: «Τα λάθη είναι σοβαρά και σε κάνουν να σκέφτεσαι»

Ο καθηγητής διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Κώστα Χαρδαβέλλα, Αγγελικής Λάζου, με αφορμή τα σοβαρά διαιτητικά λάθη που συμβαίνουν στα πρώτα παιχνίδια του Μουντιάλ .

«Τα λάθη είναι σοβαρά. Είναι τέτοια που σε κάνουν να σκέφτεσαι άλλα πράγματα», σχολίασε ο κ. Βαρούχας και συνέχισε:

«Παίζει η Βραζιλία και βάζουν διαιτητή αυτόν τον Ιάπωνα, ο οποίος στο παρελθόν είναι αδικήσει κατάφορα την Βραζιλία. Είδατε τα σφυρίγματά του». 

«Το πέναλτι που έδωσε στο Ισπανία – Ολλανδία, με την πρώτη ματιά, σου δίνει την εντύπωση ότι ήταν πέναλτι. Εγώ σε αυτή την περίπτωση, θα του δώσω ένα άλλοθι, της στιγμιαίας απόφασης. Τα λάθη τα μεγάλα έγιναν στον αγώνα του Μεξικό. Με τρείς φάσεις σοβαρές και τον διαιτητή να παίρνει μονόπλευρα την ίδια απόφαση», πρόσθεσε.

«Οι επιλογές πάντα έχουν σκοπιμότητα. Γι αυτό γίνονται αυτά τα περίεργα σφυρίγματα που βλέπουμε» σημείωσε ακόμα και συμπλήρωσε: 

«Βλέπετε τι γίνεται με αυτό το ηλεκτρονικό σύστημα για το αν πέρασε η μπάλα ή δεν πέρασε. Η UEFA δεν το θέλει, η FIFA το χρησιμοποιεί. Υπάρχουν συμφέροντα. Η UEFA θέλει την Αγγλική εταιρεία και η FIFA θέλει την Γερμανική». 

Σχετικά άρθρα