Χωρίς εκπλήξεις η Ιαπωνία κόντρα στην Ακτή

Η Ιαπωνία βρίσκεται για πέμπτη συνεχή φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1998 που πρωτοεμφανίστηκε σε Μουντιάλ .

Φέτος κατεβάζει την καλύτερη ομάδα που είχε ποτέ και οι βλέψεις είναι υψηλές. Θεαματικό και επιθετικό ποδόσφαιρο είναι το στίγμα της ομάδας που θα βρει η Εθνική μας στο δεύτερο παιχνίδι της.

Η Ιαπωνία έχει ταχύτητα, καλό πάσινγκ γκέιμ αλλά με αδυναμίες στην άμυνα ενώ είναι αφελής επιθετικά. Ως στόχο έχουν θέσει την πρόκριση στην επόμενη φάση ενώ θέλουν να πάνε ακόμα πιο μακριά στη διοργάνωση.

«Εάν μείνουμε άπαντες υγιείς, αποδώσουμε στο 100% τα βασικά πράγματα και αποφύγουμε τα λάθη μπορούμε να φτάσουμε στα προημιτελικά», είπε ο Χόντα.

Ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλμπέρτο Τζακερόνι, εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά την αμυντική λειτουργία της ομάδας, λέγοντας: «Η ομάδα μου είναι ισορροπημένη. Εδώ και τέσσερα χρόνια λέω στους παίκτες μου να παίζουν με αυτοπεποίθηση μπροστά αλλά να διατηρούν την ισορροπία. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι περισσότερο συγκέντρωση στο μαρκάρισμα. Στο παιχνίδι με τη Ζάμπια οι επιθετικοί και οι χαφ δεν μάρκαραν αρκετά. Όλοι πρέπει να συνδράμουν στην άμυνα. Όλοι είναι υπεύθυνοι όταν γίνεται ένα λάθος».

Ο Ιταλός κόουτς τόνισε για την πορεία της προετοιμασίας: «Ήμουν προσεκτικός με τους παίκτες μου πριν την πρεμιέρα. Ούτε τους άφησα πολύ χαλαρούς, ούτε τους πίεσα. Άλλωστε είμαστε έμπειρο σύνολο και κρίνοντας από την εικόνα τους όλα πάνε καλά», Ενώ για τον όμιλο είπε: «Νομίζω είναι ένας πολύ ισορροπημένος όμιλος. Όλες οι ομάδες έχουν πάνω κάτω μοιρασμένες πιθανότητες».

Ερωτηθείς για τον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού δήλωσε: «Πιστεύω πως έχουμε βελτιωθεί. Το κύπελλο Συνομοσπονδιών ήταν ένα τεστ ωριμότητας, στο οποίο αποτύχαμε. Από τότε όμως πέρασαν 12 μήνες και κερδίσαμε πολύτιμες εμπειρίες. Ας δούμε λοιπόν το πρώτο ματς με την Ακτή και στη συνέχεια θα γίνω πιο συγκεκριμένος για το βαθμό βελτίωσής μας».

Στα αγωνιστικά ο Τζακερόνι δεν έχει να αντιμετωπίσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με εξαίρεση το Χασέμπε, ο οποίος έλειψε από τα δύο τελευταία φιλικά. Ο Χασέμπε έχει δηλώσει πώς είναι 100% έτοιμος και θα είναι στη διάθεση του τεχνικού της Ιαπωνίας. Αν δεν καταφέρει ο 30χρονος μέσος να είναι απόλυτα έτοιμος τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Γιαμαγκούτσι. Ο Τζακερόνι πιθανώς να ετοιμάζει μία έκπληξη της αμυντική γραμμή αφήνοντας εκτός τον Κόνο και περνώντας στη θέση του τον Μορισίτζε.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα και η πιο χτυπητή αδυναμία των Ιαπώνων είναι ότι δέχεται εύκολα το γκολ.

 ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ: Καβασίμα – Ουτσίντα, Γιοσίντα, Κόνο, Ναγκατόμο – Εντο, Χασέμπε – Οκαζάκι, Χόντα, Καγκάβα – Κακιτάνι.

Σχετικά άρθρα