Ζήτημα νομιμότητας θέτει ο Χαλβατζάκης

Θέμα νομιμότητας της υποψηφιότητας του Γιώργου Μαμαλάκη είναι πιθανόν να θέσει ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Χαλβατζάκης πριν την διεξαγωγή των αυριανών (16/6, 4 μ.μ.) εκλογών για την προεδρία της Λίγκας.
Ο απερχόμενος γενικός γραμματέας του ΕΣΑΚΕ και διευθύνων σύμβουλος του Ρεθύμνου, Γιώργος Μαμαλάκης κατέθεσε εδώ και μερικές ημέρες την υποψηφιότητα του για την προεδρία της Λίγκας και είναι αντίπαλος του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, που απέρχεται, Γιώργου Χαλβατζάκη. Ο Χαλβατζάκης, ωστόσο, είναι πιθανόν στην σημερινή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της Λίγκας, που θα προηγηθεί των αρχαιρεσιών να θέσει θέμα νομιμότητας της υποψηφιότητας του Γιώργου Μαμαλάκη, η οποία βασίζεται στην όπως υποστηρίζει η πλευρά του απερχόμενου σειρά παρατυπιών που αφορούν την λειτουργία της ΚΑΕ Ρέθυμνο από το έτος ίδρυσης της, το 2007.
Από το 2007, όπως ισχυρίζεται η πλευρά του Χαλβατζάκη, η ΚΑΕ Ρέθυμνο δεν έχει δημοσιεύσει ισολογισμούς, δεν έχει συγκαλέσει τις σύμφωνα με τον νόμο τακτικές ετήσιες γενικές συνελεύσεις και διοικητικά συμβούλια. Η πλευρά του απερχόμενου προέδρου του ΕΣΑΚΕ υποστηρίζει ότι οι παρατυπίες μπορούν εύκολα να επιβεβαιωθούν από τα Φύλλα της Εφημερίδας της Κυβέρνησης και ότι η ΚΑΕ Ρέθυμνο έχει προγραμματίσει για τις 30 του μηνός συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της για να προχωρήσει στην δημοσίευση των ισολογισμών από το 2007.
Ο Χαλβατζάκης, λοιπόν, ενδέχεται να υποστηρίξει ότι από την στιγμή που έχουν διαπιστωθεί παρατυπίες στην λειτουργία της ΚΑΕ Ρέθυμνο, η εκπροσώπηση της κρητικής ομάδας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και η υποψηφιότητα του Γιώργου Μαμαλάκη, που όλα αυτά τα χρόνια ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΚΑΕ Ρέθυμνο, έρχονται σε αντίθεση με το καταστατικό της Λίγκας και δεν είναι νόμιμες.
Για το θέμα θα αποφασίσει η Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ. Για την ώρα, πάντως, η υποψηφιότητα του Μαμαλάκη, που υποστηρίζεται ανεπίσημα από την Ομοσπονδία και τον Παναθηναϊκό, έχει προβάδισμα, έστω και ελαφρύ, στις προτιμήσεις των ΚΑΕ.

Σχετικά άρθρα