Φαλτσοσφυρίγματα, ανατροπές και εκπλήξεις

Ήμαστε ακόμη στο …ζέσταμα του Mundial της Βραζιλίας, στη διαδρομή του πρώτου κύκλου, στο ξεσκαρτάρισμα, στα πρώτα δείγματα γραφής. Αυτό το μέρος του στίγματος που έχουμε πάρει μέχρι στιγμής είχε σχεδόν από όλα τα συστατικά που εμπεριέχει και περιμένεις να δεις στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του κόσμου.

Στη πρεμιέρα το πέτσινο πέναλτι που είδαν μόνο τα μάτια του Γιαπωνέζου διαιτητή Νισημούρα, και το φάουλ πριν το 3ο γκολ της «Σελεσάο» που έγινε στο κέντρο δίπλα του, απέναντι σε μια Κροατία που άξιζε τουλάχιστον την Ισοπαλία δεν έβαλε απλά τον ποδόσφαιρο-κοσμο σε υποψίες ,αλλά ανάγκασε την ηγεσία της FIFA να ψάχνει δημόσια δικαιολογίες ,γιατί στο άλλο ματς Μεξικό-Καμερούν του Α ́ ομίλου λες και ο Κολομβιανός διαιτητής Ρόλνταν ήταν συνεννοημένος με τον Ιάπωνα Νισιμούρα, ακυρώνοντας δύο πεντακάθαρα γκολ των Μεξικάνων ως οφ-σαιντ !!!

Και ήρθε πολύ νωρίς το ματς που έμοιαζε με τελικό, και άφησε άφωνο όλο τον κόσμο. Η απόλυτη ταπείνωση, αν όχι ο διασυρμός παικτών και προπονητή, μιας ομάδας που είχε γίνει μάθημα σε επίπεδο Κολλεγίου για το ποδόσφαιρο. Η Εθνική Ολλανδίας πήρε εκδίκηση για τον χαμένο τελικό και τίτλο στο Παγκόσμιο της Αφρικής ,διαλύοντας στην κυριολεξία τους Παγκόσμιους πρωταθλητές Ισπανούς. Ισπανία-Ολλανδία:1-5(Η ολική ανατροπή). Δεν περιγράφεται αυτό το ματς, πρέπει να το δεις πολλές φορές για να το συνειδητοποιήσεις, και όσες φορές το δεις όλο και θα ανακαλύπτεις σημεία ακόμη και από τις εκφράσεις των προσώπων. Είναι στιγμές που λυπάσαι το τερματοφύλακα που φαντάζει ανήμπορος να προσφέρει κάτι όταν η ομάδα καταρρέει. Και ποιον τερματοφύλακα; Το σύμβολο της Ρεάλ που πριν λίγα 24ωρα είχε στέφει πρωταθλητής Ευρώπης. «Ου γαρ έρχεται μόνο», όμως. Δεν γίνονται… θαύματα μέσα στο γήπεδο και αυτή η Ισπανία που είδαμε δεν μπορεί να πάει μακριά. Η Χιλή έκανε μια πολύ καλή… προπόνηση απέναντι στην Αυστραλία με το άνετο 3-1,για την συνέχεια.

Για το 3-0 της εθνικής μας τα γράψαμε, και θέλουμε να πιστεύουμε ότι με τους Ιάπωνες αν μη τι άλλο θα δούμε στην αρχική ενδεκάδα αυτούς που θα μπορούν να ανταποκριθούν στα τρεξίματα των Ιαπώνων. Ο Ντρογκμπά και ο Τουρέ χωρίς να τα δώσουν όλα κέρδισαν 2-1 τους Ιάπωνες και ακολούθησαν στη διαδρομή την Κολομβία. Και ήρθε το Ουρουγουάη-Κόστα Ρίκα:1-3(Έκπληξη), εκεί που ο δανεικός παίκτης του Ολυμπιακού από την Αρσεναλ Κάμπελ ήταν ηγέτης, δημιουργός και σκόρερ. Οι Κοσταρικανοί έδειχναν αποφασισμένοι να συνεχίζουν να παίζουν για 90 λεπτά ακόμη, και οι Ουρουγουανοί με μεγάλα ονόματα όπως τους Καβάνι, Περέϊρα να δείχνουν καμένοι και χαμένοι με το πολυβόλο τον Σουάρεζ σε αφλογιστία στο πάγκο λόγο τραυματισμού. Για την Εθνική Αγγλίας σαφώς είναι 48 χρόνια πολλά χωρίς παγκόσμιο τίτλο. Δεν ξέρω αλλά εκτιμώ ότι θα περιμένουν οι Άλλοι μερικά χρόνια ακόμη. Ανανεωμένη η Αγγλία με τα γνωστά όνομα κορμό και ταλαντούχους όπως ο Στέρλινγκ, αλλά στο ματς με τους Ιταλούς που έχασαν 2-1 έδειξαν να μην μπορούν να ξεπεράσουν το σύνδρομο της ομάδας «Λούζερ». Αντίθετα, το ποδοσφαιρικό μυαλό του Αντρέ Πίρλο, μαζί με εργαλεία όπως ο Μαρκίζιο και Καντρέβα, χτύπησαν την ώρα που έπρεπε έχοντας το θωρηκτό Μάριο Μπαλοτέλι να κάνει αυτό που πρέπει. Ο τεχνικός της Ιταλίας Πραντέλι έκανε την εσωτερική επανάσταση και αυτή η Ιταλία μπορεί να φτάσει και μέχρι τους «4» της διοργάνωσης.

Και άλλη ανατροπή στο Ελβετία-Εκουαδόρ:2-1, με τους Ελβετούς να ζορίζονται και να ιδρώνουν για την ανατροπή και νίκη απέναντι στην αγωνιστική ομοιογένεια του Εκουαδόρ. Ένας όμιλος που μπορεί να βγάλει έκπληξη στη συνέχεια. Έχουμε δρόμο σαφώς, και θα δούμε και άλλες εκπλήξεις και εντροπές. Φάλτσο-σφυρίγματα να μην δούμε ειδικά μετά την φάση των «16»που θα χαλάσουν την εικόνα της διοργάνωσης. Γιατί και καλύτερη μπάλα θα δούμε και νέους παίκτες να ξεχωρίζουν. Κατά τα άλλα η γιορτή από ατμόσφαιρα και κόσμο έχει στα γήπεδα ,και παλμό και τα ξεχωριστά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά οπαδών στις εξέδρες.

Παγκόσμια γιορτή είναι αυτό έλειπε.

Σχετικά άρθρα