Αρχική / Πολιτισμός / City life / Τέχνη με επίκεντρο τη Σαντορίνη
Τέχνη με επίκεντρο τη Σαντορίνη  thumbnail

Τέχνη με επίκεντρο τη Σαντορίνη

Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF) εγκαινιάζει μία σειρά εκδηλώσεων και καλλιτεχνικών δράσεων.


Η Σαντορίνη ενεργοποιείται πολιτιστικά -με την ευρεία έννοια του όρου- φέτος το καλοκαίρι, εγκαινιάζοντας ένα πρόγραμμα πλούσιο από καλλιτεχνικές, κοινωνικές και τοπικιστικές δράσεις. Κατ’ αρχήν φέτος λειτουργεί το νέο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός», το οποίο θα μας εισάγει σε μία ιστορική αναδρομή στο νησί της Σαντορίνης και τις παραδόσεις της, με επίκεντρο πάντα τη γνωστή Σαντορινιά τομάτα σε όλη τη διαδικασία παραγωγής και επεξεργασίας της, όπως συμβαίνει από το 1945 στο παλιό Εργοστάσιο. Και δεν θα λείψουν και οι διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που καλύπτουν μεγάλη γκάμα τεχνών –όπως θέατρο, χορό, εικαστικά, εκπαιδευτικά προγράμματα και κοινωνικά αφιερώματα.
 


Συνοπτικά, θα παρουσιαστεί η εικαστική έκθεση «White, Grey and a little Red» σε επιμέλεια Ίριδας Κρητικού και καλλιτέχνες όπως οι Γιάννης Αδαμάκος, Δημήτρης Ανδρεαδάκης, Άγγελος Αντωνόπουλος, κ.ά. Σε παραστάσεις θεάτρου θα δούμε τα έργα «Ramona Travel / Η Γη της Καλοσύνης» της Bijoux de Kant, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, το έργο «Ο Έλλην Βρυκόλαξ» του Κωνσταντίνου Ντέλλα και την παιδική παράσταση «Λάχανα και Χάχανα» της Αποστολίας Παπαδαμάκη. Σε συναυλίες θα εμφανισθούν καλλιτέχνες όπως οι Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Γιάννης Χαρούλης, Human Touch, Σαββίνα Γιαννάτου, Φοίβος Δεληβοριάς κ.ά., ενώ σε παραστάσεις χορού πρόκειται να δούμε δουλειές δημιουργών όπως οι Αγγελική Στελλάτου, Nina Dipla, Rootless Root και Χοροθέατρο Νατάσσας Ζούκα.


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X