Απόλυτα έτοιμη η Πορτογαλία

Μετά από όλο τον ντόρο που είχε δημιουργηθεί για το κατά πόσο θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί στην πρεμιέρα με την Γερμανία, ο Κριστιάνο Ρονάλντο επιλέχθηκε να μιλήσει στη συνέντευξη Τύπου.

Η Πορτογαλία, στον αγώνα που ανοίγει την αυλαία του 7ου ομίλου, κοντράρεται με την Γερμανία και ο αρχηγός της ομάδας, Κριστιάνο Ρονάλντο, ξεκαθάρισε πως είναι έτοιμος να δώσει το 100% παρά τις όποιες ενοχλήσεις νιώθει.

«Θα προτιμούσα να είμαι στο 110%. Είμαι στο 100%, αλλά πιστεύω ότι είναι αρκετό για να βοηθήσω την εθνική ομάδα. Τα προβλήματα ήδη έχουν ξεπεραστεί. Από τη στιγμή που προπονούμαι, είναι επειδή είμαι καλά. Θα ήθελα να μην ένιωθα κανένα πόνο, αλλά αυτό είναι αδύνατο. Δεν έχει περάσει μέρα στην καριέρα μου που να μην νιώθω κάποιον πόνο. Αλλά είμαι προετοιμασμένος, είμαι καλά, με μεγάλη επιθυμία. Ενας παίκτης δεν κάνει μία ομάδα. Είμαι στην εθνική για να βοηθήσω. Μπορώ να κάνω τη διαφορά, αλλά δεν κουβαλάω την ομάδα στην πλάτη μου», δήλωσε ο Ρονάλντο.

Ο σούπερ σταρ της Πορτογαλίας αγωνίστηκε για 65 λεπτά στον  φιλικό αγώνα με την Ιρλανδία, την οποία νίκησε με 5-1, αλλά ήταν εμφανές ότι του λείπει ο ρυθμός. Ωστόσο και μόνο η παρουσία του ανέβασε ψυχολογικά την ομαδα.

Φάμπιο Κοεντράο, Πέπε και Ραούλ Μεϊρέλες είναι έτοιμοι, έχουν αφήσει πίσω τους τους τραυματισμούς και θα είναι κανονικά στη διάθεση του Πάουλο Μπέντο . Εντυπωσιακή ειναι συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας προς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Πορτογαλίας αφού σε μόλις επτά λεπτά είχαν εξαντληθεί τα 6.000 εισιτήρια για τη δεύτερη ανοιχτή προπόνηση.

Ο Μπέντο δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα και το μόνο το οποίο φαίνεται να τον απασχολεί είναι ποιον από τους Πόστιγκα και Αλμέιδα θα χρησιμοποιήσει στην κορυφή της επίθεσης. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Πορτογαλίας προσπάθησε να αποφορτίσει τον Ρονάλντο λέγοντας: «η σημασία του να έχουμε τον Ρονάλντο είναι μεγάλη, γιατί είναι ένας παίκτης με μεγάλη επιρροή στον τρόπο που αγωνιζόμαστε, ωστόσο το να έχουμε στις τάξεις μας τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου δεν μας υποχρεώνει να είμαστε πρωταθλητές. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να ευχαριστηθούμε την παρουσία μας και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ:  Ρουί Πατρίσιο – Ζοάο Περέιρα, Μπρούνο Αλβες, Πέπε, Φάμπιο Κοεντράο – Ραούλ Μεϊρέλες, Μιγκέλ Βελόσο, Ζοάο Μουτίνιο – Νάνι, Ποστίγκα (ή Ούγκο Αλμέιδα), Ρονάλντο.

Σχετικά άρθρα