Κριτική στον Σαμπέγια

Η Αργεντινή μπορεί να νίκησε με 2-1 την Βοσνία στην πρεμιέρα του Μουντιάλ στο «Μαρακανά» με τον Λιονέλ Μέσι να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ, αλλά ο Τύπις άσκησε δριμύτατη κρητική στον ομοσπονδιακό εκλέκτορα Αλεχάντρο Σαμπέγια… Βλέπετε, δεν άρεσε το σύστημα 3-5-2, που γινόταν 5-3-2, που ακολούθησε η «αλμπισελέστε» στο πρώτο ημίχρονο! Στο επίκεντρο και οι 45.000 φίλοι της Αργεντινής, που βρέθηκαν στο θρυλικό γήπεδο του Ρίο ντε Τζανέιρο!

«Το πείραμα του Σαμπέγια, με πέντε αμυντικούς, ένα λίμπερο, δύο επιθετικούς και δύο ακραίους να τους υποστηρίζουν, δεν λειτούργησε» έγραψε η εφημερίδα «Clarin», που αναγνωρίζει όμως ότι ο προπονητής διόρθωσε το λάθος του στο δεύτερο ημίχρονο, με τις αλλαγές Ιγκουαΐν και Γκάγκο στις θέσεις των Καμπανιάρο και Μάξι Ροντρίγκες.

Η «La Nación» υπογραμμίζει ότι το 5-3-2 του Σαμπέγια δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα κι αυτό τον υποχρέωσε να αλλάξει το πλάνο του στην επανάληψη.

Η οικονομική εφημερίδα Ámbito Financiero ανέφερε: «Η Αργεντινή σημείωσε μια μικρή νίκη, χωρίς ανακούφιση. Αφήνει πολλές αμφιβολίες για το ομαδικό παιχνίδι της και δεν τα κατάφερε παρά μόνο χάρη στην ιδιοφυία του αστέρα της, Λιονέλ Μέσι».

Η «Crónica» εστιάζει στην παρουσία 45.000 Αργεντινών φιλάθλων, οι οποίοι γέμισαν μεγάλο μέρος του «Μαρακανά» και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο ότι οι οπαδοί της ομάδας τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, κάτι που συνήθως συμβαίνει στους αγώνες της ομάδας ράγκμπι και σπάνια στο ποδόσφαιρο.

Σχετικά άρθρα