Ισοφάρισε η Γαλατά σε 3-3 την Φενέρ!

Στο έβδομο και τελευταίο ματς (19/06) θα κριθεί ο τίτλος του πρωταθλητή στην Τουρκία, μετά την αγχωτική επικράτησης της Γαλατάσαραϊ κόντρα στην Φενέρμπαχτσε με 85-77 και την ισοφάριση της σειράς σε 3-3!

Η Γαλατά μπήκε με φόρα στον έκτο τελικό και έπιασε στον «ύπνο» τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχοντας προβάδισμα με 24-13 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Η Φενέρμπαχτσε βρήκε τις επιθετικές λύσεις αλλά η Γαλατά δεν την άφησε να περάσει μπροστά, με το σκορ να είναι 40-38 στο πρώτο ημίχρονο. Η Φενέρ όμως ήταν αποφασισμένη και έτσι στο 30ο λεπτό βρέθηκε να έχει εκείνη το προβάδισμα, έστω και ισχνό με 58-60. Στην τελευταία περίοδο όμως η άμυνα των φιλοξενούμενων «έμπαζε» νερά, με τους παίκτες του Εργκίν Αταμαν να κάνουν ό,τι θέλουν και να αποκτούν διαφορά δέκα πόντων (72-62) στο 35ο λεπτό. Η Φενέρ πίεσε στο τέλος αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα. Η Γαλατά πανηγύρισε την επικράτησή της με 85-77, έκανε το 3-2 και τα πάντα πλέον θα κριθούν στον έβδομο και τελευταίο τελικό στις 19/06!

Πρώτος σκόρερ της Γαλατάσαραϊ, που αγωνίστηκε μπροστά σε παιδιά και γυναίκες λόγω της τιμωρίας της, ήταν ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Ζόραν Ετσεγκ με 19 πόντους όσους είχε και ο Κάρλος Αρόγιο. Ο Ποπς Μενσά Μπονσού τους ακολούθησε σε απόδοση με 16 πόντους. Ο Εμίρ Πρελντζιτς ήταν ο πρωταγωνιστής της Φενέρ με 19 πόντους.

Σχετικά άρθρα