Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Πληρώστε έως και σε 12 άτοκες δόσεις φόρους και χαράτσια
Πληρώστε έως και σε 12 άτοκες δόσεις φόρους και χαράτσια thumbnail

Πληρώστε έως και σε 12 άτοκες δόσεις φόρους και χαράτσια


Τη δυνατότητα να πληρώσουν φόρους και «χαράτσια» έως και σε 12 άτοκες δόσεις έχουν εκατομμύρια φορολογούμενοι που εφέτος θα βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους στην εφορία.

Οι τράπεζες διευκολύνουν τους πελάτες τους που επιλέγουν να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος, και τους υπόλοιπους φόρους με πλαστικό χρήμα, δελεάζοντάς τους με μια σειρά από προσφορές. 

Μεταξύ αυτών, η συλλογή πόντων που μετατρέπονται σε δώρα ή εκπτώσεις, η έκδοση δωροεπιταγών, ακόμα και η συμμετοχή σε κληρώσεις.

Επιπλέον, στην περίπτωση της φορολογίας του εισοδήματος, αν ο φορολογούμενος πληρώσει εφάπαξ όλο το ποσό, τυγχάνει έκπτωσης που ανέρχεται στο 1,5% του φόρου.

Ετσι, οι συνεπείς πελάτες δεν επιβαρύνονται με τόκους και κερδίζουν χρήματα από την επιπλέον έκπτωση. 

Στον αντίποδα, εκείνοι που θα επιλέξουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους στην Εφορία μέσω του προγράμματος των 12 δόσεων που ισχύει σήμερα επιβαρύνονται με τόκους υπερημερίας 8,5% σε ετήσια βάση. 

Οπως αναφέρουν στην εφημερίδα «Τα Νέα», τραπεζικά στελέχη , η αξιοποίηση της υπηρεσίας αυτής μπορεί να δώσει ανάσα στους φορολογούμενους, οι οποίοι σε διάστημα λίγων μηνών θα έρθουν αντιμέτωποι με μπαράζ φορολογικών υποχρεώσεων απέναντι στο δημόσιο.

Ετσι, μπορούν να επιμερίσουν τα βάρη σε ολόκληρο τον χρόνο και να αποφύγουν τα όποια πρόστιμα, αλλά και τους τόκους υπερημερίας που ανέρχεται σε 8,5% ετησίως. 

Με τον τρόπο αυτό θα είναι φορολογικά ενήμεροι, αφού η οφειλή αφορά την τράπεζα και όχι την εφορία στην οποία το χρέος έχει ήδη πληρωθεί.

Στα πακέτα των τραπεζών συμπεριλαμβάνονται, πέραν του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, μια σειρά από άλλα «χαράτσια» έως το τέλος του έτους, όπως ο φόρος ακινήτων και τα τέλη κυκλοφορίας ή τα τέλη τακτοποίησης αυθαιρέτων.

Και σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει η δυνατότητα καταβολής σε άτοκες δόσεις για τους συνεπείς πελάτες, αν και δεν υπάρχει η έκπτωση της εφάπαξ καταβολής.Real.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X