Αρχική / Υγεία / Εγκυμοσύνη / Πως θα καταλάβετε ότι ο τοκετός πλησιάζει
Πως θα καταλάβετε ότι ο τοκετός πλησιάζει thumbnail
Αν διανύετε τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης σας , καλό θα είναι να γνωρίζετε τα παρακάτω σημάδια που δείχνουν ότι η ώρα που θα κρατήσετε στην αγκαλιά σας το μωράκι σας είναι κοντά:

Πως θα καταλάβετε ότι ο τοκετός πλησιάζει

Αν διανύετε τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης σας , καλό θα είναι να γνωρίζετε τα παρακάτω σημάδια που δείχνουν ότι η ώρα που θα κρατήσετε στην αγκαλιά σας το μωράκι σας είναι κοντά:
 

 

Συσπάσεις. Αν και οι περισσότερες έγκυες έχουν συσπάσεις 2-3 εβδομάδες πριν τον τοκετό, αυτές είναι ακανόνιστες και δεν είναι ιδιαίτερα επώδυνες. Αν όμως έχετε συσπάσεις, που εμφανίζονται όλο και πιο συχνά, ενώ η ένταση και η διάρκεια τους συνεχώς αυξάνονται, τότε πρέπει να ειδοποιήσετε τον γυναικολόγο σας. 

 

Πόνοι στην πλάτη. Καθώς το μωρό κατεβαίνει, ασκεί έντονες πιέσεις στην σπονδυλική σας στήλη, με αποτέλεσμα να σας προκαλεί δυνατούς πόνους στην πλάτη. 

 

Διάρροια. Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, στο αρχικό στάδιο του τοκετού και λόγω των ορμονών που εκκρίνονται είναι πολύ πιθανόν οι επισκέψεις σας στην τουαλέτα να αυξηθούν. Εκκρίσεις. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ο τράχηλος κλείνει και καλύπτεται από βλέννα, για να προστατεύεται η μήτρα από μικρόβια και μολύνσεις. Όταν ο τράχηλος αρχίζει να διαστέλλεται, αυτή η βλέννα φεύγει με αποτέλεσμα να παρατηρήσετε εκκρίσεις που μπορεί να συνοδεύονται και από λίγο αίμα. 

 

Σπάσιμο νερών. Το σπάσιμο των νερών είναι άλλο ένα σημάδι, ότι η ώρα του τοκετού είναι κοντά, αλλά δεν συμβαίνει σε όλες τις γυναίκες πριν ξεκινήσουν οι συσπάσεις. Αν σας συμβεί, χωρίς πανικό,ενημερώστε τον γυναικολόγο σας και ξεκινήστε για το μαιευτήριο. 

 


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X